abonneren

Best of App Store 2012

Apple heeft het jaarlijkse overzicht van beste en populairste apps bekendgmaakt. Rayman Jungle Run de beste iPhone-game van het jaar geworden, Angry Birds Space de meest gedownloade betaalde app en Action Movie FX is de beste app van het jaar volgens Apple.

Na de eindejaars-lekkernijen van GoogleFacebook en Twitter is het de beurt aan Apple om het jaar ‘af te sluiten’. Apple heeft in de iTunes App Store lijstjes gepubliceerd van de beste en meest gedownloade apps van 2012.

Meest gedownload

YouTube is niet heel verrassend de gratis app voor iPhone die het meest gedownload is. Deze app is namelijk niet standaard meer in iOS aanwezig en moet dus door iOS-gebruikers handmatig gedownload worden. Op de tweede plek staat Instagram.

De gratis (video)bellen-app Skype is de meest gedownloade gratis app voor de iPad geworden. Het spelletje ‘Where’s My Water?’ met de bekende krokodil is tweede geworden.

De meest gekochte app voor iPhone en iPad is Angry Birds Space. Dit is de langverwachte opvolger van het populaire eerste deel van Angry Birds. WhatsApp volgt op een tweede plek voor de iPhone en voor de iPad is dat Temple Run.

Beste apps volgens Apple

Apple heeft dit moment ook weer aangegrepen om de eigen favorieten bekend te maken. Zo is Action Movie FX op de iPhone uitgeroepen tot app van het jaar. Met de app kunnen eigen filmpjes voorzien worden van bizarre overdreven special effects. Rayman Jungle Run is het beste spel van 2012 op de iPhone geworden. Bij dit spel loopt Rayman automatisch door het scherm, maar moet de speler zelf onder andere springen en vijanden verslaan. Het spel is ook beschikbaar voor Android met tien levels minder.

Op de iPad is ontwerp-app Paper de beste app geworden en het 3D-puzzelspel The Room is het beste spel. Waar de apps op beoordeeld zijn is overigens niet duidelijk naar voren gebracht door Apple.

Via: Hyped

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, IOS

Tags: 2012, top, Beste, Lijstje, Best Of