Belfunctie WhatsApp 'binnen enkele weken' op iOS

De belfunctie van WhatsApp komt 'binnen enkele weken' naar de iPhone. Dat zegt één van de oprichters van de chat-dienst. Op Android wordt de functie inmiddels uitgerold, maar dat kan alleen op basis van een uitnodiging.

Binnenkort moeten ook iPhone-gebruikers kunnen bellen via WhatsApp, zegt Brian Acton. Hij is de medeoprichter van WhatsApp, en sprak gisteren op een ontwikkelaarsconferentie van Facebook.

VoIP Via de functie kunnen gebruikers elkaar bellen via WhatsApp. Daarbij bel je niet binnen je belbundel, maar via het internet. Dat kost amper data, ontdekten we laatst nog.
 

Invite

Voorlopig wordt de belfunctie nog experimenteel uitgerold onder gebruikers. Dat gebeurt op basis van uitnodigingen, die je van iemand anders moet krijgen. Computer Idee wil je daar graag aan helpen, dus kijk je hier voor zo'n uitnodiging.
 

Toekomst van WhatsApp

Tijdens de ontwikkelaarsbijeenkomst sprak Acton ook over de toekomst van WhatsApp. Externe ontwikkelaars krijgen geen toegang tot de app, waardoor niemand er applicaties voor kan bouwen. Dat gebeurt bijvoorbeeld wel bij Twitter of Facebook, waardoor je allerlei verschillende apps op je smartphone kunt downloaden. Ook kun je op die manier je highscores posten op Facebook als je een spelletje speelt. WhatsApp heeft altijd gezegd dat zulke functies niet in de app komen te zitten, omdat andere ontwikkelaars dan bij je persoonlijke gesprekken moeten kunnen - en dat is geen veilige gedachte.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, IOS

Tags: app, bellen, belfunctie