abonneren

Apple weigert apps met Dropbox

Apps die gebruik maken van de Dropbox ontwikkelomgeving (sdk) worden door Apple uit de app store verwijderd. Apple wil dat apps voor de iPhone ook hun diensten via de app store aan bieden. Dropbox verwijst voor de dienstverlening naar de eigen site en wordt daarom door Apple geweerd.

Deze bijzonder protectionistische werkwijze wordt door Dropbox bevestigd. Dropbox werkt nu aan een versie van de software-ontwikkelkit waar de mogelijkheid om een nieuw abonnement te nemen op de diensten van Dropbox geheel uit verwijderd zijn. In dat geval is de app dus alleen te gebruiken voor wie al een Dropbox-account heeft. Dropbox werkt met Apple samen om tot een oplossing van de problemen te komen. De app van Dropbox zelf voor de iPhone wordt niet door Apple geweerd.

De actie van Apple heeft monopolistische trekjes. Zo wil Apple dat betaalde abonnementen op diensten die via Apps worden aangeboden via iTunes lopen. 30% van de omzet moet aan Apple worden afgestaan. Deze dwang weerhoudt veel uitgevers ervan online-diensten via iPhone-apps aan te bieden.

De online-opslag die Dropbox biedt, is in eerste instantie gratis. Maar Dropbox verwijst op zijn aanmeldingsite ook naar betaalde diensten van Dropbox. Waarom de eigen Dropbox app dan niet door Apple geweigerd wordt, is onduidelijk.

Bron: The Verge

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, IOS

Tags: Dropbox

Laatste Vacatures