abonneren

Apple Maps toont geheime legerbasis Taiwan

De Taiwanese regering heeft Apple een verzoek gestuurd om de beelden te vervagen.

Apple heeft een niet onaanzienlijke lading aan kritiek over zich heen gekregen over de applicatie Apple Maps. De oorzaak daarvan was eerder dat kaarten niet klopten en dat er functies misten. De kritiek komt deze keer van de regering van Taiwan, want Apple blijkt een geheime legerbasis te tonen op de kaarten van Apple Maps.

Hsinchu

Het gaat om satellietbeelden van een militaire basis in de Hsinchu provincie. Er is op de beelden onder andere een lange afstandsradar te zien. De Taiwanese overheid zal Apple vragen om de beelden zo snel mogelijk te verwijderen. Een woordvoerder zegt Apple te zullen vragen om de resolutie van  de betreffende beelden te verlagen. Dit heeft Taiwan in het verleden al aan Google gevraagd en hier is gehoor aan gegeven destijds.

Niet de eerste keer

Het gebeurt vaker dat landen het niet eens zijn met de manier waarop kaartmakers te werk gaan. Soms kloppen landsgrenzen niet bijvoorbeeld.  In 2005 kwam Taiwan ook al bij Google aankloppen bij Google Earth, omdat het land was aangeduid als provincie van China. Zo ziet Taiwan zichzelf echter geenszins.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, IOS

Tags: