abonneren

Apple kopieert Zwitserse stationsklok

Het blijkt dat in het vorige week uitgekomen nieuwe mobiele besturingssysteem iOS6 van Apple een klok-app zit die wel heel erg veel weg heeft van de stationsklok van de Zwitserse Spoorwegen.

De Zwitserse spoorklok wordt door vormgevers gezien als een iconisch design. Het tijdloze ontwerp is van de hand van Hans Hilfiker. Inmiddels bevindt het design zich in de collectie van het MoMa, het Museum of Modern Art, in New York.

Apple Hilfiker klok

Links de Apple Klok-app en rechts de Hilfiker klok

Door Knijff Merkenadviseurs is ontdekt dat het ontwerp van de klok als merk is beschermd. Er zijn heel veel variaties in uurwerken maar de gelijkenis met het Zwitserse ontwerp valt niet te ontkennen. De Zwitserse spoorwegen kunnen het Apple nog flink lastig maken.

De desingafdeling van Apple laat zich vaak inspireren door oudere ontwerpen, zoals bijvoorbeeld die van Braun. Het lijkt er op dat Apple nu iets te ver is gegaan. 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, IOS

Tags: Ios6

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord