Apple haalt Unibet en Bwin uit App Store

Apple heeft op verzoek van de Kansspelautoriteit een reeks gok-apps uit de App Store verwijderd. 49 apps waarbij op sport- en andere wedstrijden gewed kan worden, zijn uit de appwinkel gehaald. Het gaat onder meer om bekende platformen als Unibet en Bwin.

Volgens de Kansspelautoriteit is het gebruik van de apps in strijd met de wetgeving. Nederlanders mogen alleen gokken bij diensten die ook daadwerkelijk officieel actief zijn in Nederland. Dat is bij de nu verwijderde apps niet het geval. 

Toch downloaden

Dat betekent overigens niet dat de apps helemaal niet meer te krijgen zijn. Wil je toch een gokje wagen, dan moet je dat wel met een kleine omweg doen. Je kunt een buitenlandse versie van de App Store gebruiken om de apps alsnog te kunnen downloaden. 

Daarvoor moet je een nieuw Apple ID aanmaken en buitenlandse, bijvoorbeeld Amerikaanse, adresgegevens invoeren. Op die manier kun je Apple laten denken dat je uit dat land komt en krijg je het bijbehorende app-aanbod te zien. Als je de app hebt gedownload, kun je weer inloggen met je gewone, Nederlandse Apple ID. 

Android

In de Google Play waren de apps al niet meer terug te vinden, maar ook daar is met een omweg omheen te werken. Daarvoor moet je wel toestaan dat onbekende bronnen dingen op je smartphone of tablet kunnen installeren. Ga naar Instellingen > Beveiliging en zet het vinkje bij Onbekende bronnen aan. 

Nu kun je op zoek naar apk-bestanden van de betreffende apps. Pas wel op dat je geen malware binnentrekt. Het doorgaans zeer betrouwbare apkmirror.com biedt de apk's niet aan, dus je zal zelf op zoek moeten naar de installatiebestanden. Bwin biedt op de website een apk-bestand aan.

Overigens kun je ook gewoon de mobiele website aan je startscherm toevoegen door in Chrome op het hamburgermenu te klikken en op 'Toevoegen aan startscherm' te klikken. Op die manier heb je helemaal geen app meer nodig. 

Geschreven door: Daan Doedens op

Category: Nieuws, IOS

Tags: ios, app store, gokken, gok-apps