5 alternatieve toetsenborden voor iOS 8

Op iOS 8 kun je eindelijk andere toetsenborden installeren. Dat biedt mogelijkheden, want je zit eindelijk niet meer vast aan Apples eigen toetsenbord - ook al is dat in de nieuwe versie van het OS wel een stuk beter geworden dan eerst. Als je een nieuw toetsenbord zoekt, hebben we er hier een paar onder elkaar gezet. Let op dat we hier bewust niet "de beste" bij schrijven, want aan sommige heb je eigenlijk niks.

Fleksy

Fleksy is een toetsenbord dat precies weet wat jij wil gaan typen. Sterker nog: Fleksy wil dat je spelfouten maakt, zodat het kan leren van die fouten. Daarom is het helemaal niet erg dat de toetsen tegen elkaar aan staan. Flesky heeft een auto-correct-functie die meteen alles wat je probeert te schrijven verbetert, maar soms doet 'ie dat een beetje té enthousiast. Dat zal komen omdat de app nog steeds voor Engelssprekende gebruikers is bedoeld, maar Fleksy werkt ook gewoon met de Nederlandse taal.

Je kunt Fleksy hier downloaden, of met onderstaande QR-code.

SwiftKey

SwiftKey maakte furore op Android-telefoons en bestaat al sinds 2008, maar is er nu eindelijk ook voor iOS. Het werkt hetzelfde als het standaard toetsenbord van iOS, door de woorden te voorspellen die je daarna gaat typen. Schrijf je bijvoorbeeld "hoe", dan suggereert SwiftKey als volgende woord "is" of "gaat". Nou doet het standaard iPhone-toetsenbord dat ook, maar SwiftKey doet het naar eigen zeggen beter. Nou weten we niet zeker of dat klopt, maar aangezien SwiftKey leert van zijn gebruikers en in zijn 6-jarige bestaan op ruim 200 miljoen toestellen heeft gedaan, krijgt het van ons het voordeel van de twijfel.

SwiftKey voor iOS is hier te downloaden, of via onderstaande QR-code.

Minuum

De iPhone 6 kan dan nog zo'n groot scherm hebben, toch is het vervelend dat ruim een derde daarvan in beslag wordt genomen door je toetsenbord. Minuum probeert daar verandering in te brengen. Het toetsenbord is namelijk maar één regel groot en doet denken aan het oude T9. Het is even wennen om Minuum te gebruiken, maar het toetsenbord probeert ook je volgende woord te voorspellen waardoor je al vrij snel net zo snel typt als normaal. Op dit moment krijg je korting op Minuum, dat voor slechts 1,49 in de App Store staat.

Minuum kost 1,49 en is hier te downloaden, of hier beneden.

Keymoji

Als je heel, heel héél graag emoji's gebruikt in je tekst dan kun je Keymoji downloaden, al heeft dat toetsenbord weinig praktisch nut. Keymoji probeert op basis van je tekst te voorspellen welke emoji je het liefst gebruikt, dus als je een grap maakt krijg je een lachende emoji te zien. Dat is 10 minuten leuk en daarna ben je het helemaal zat. Plus, de Nederlandse versie werkt nog niet zo voorspellend als de Engelstalige dus laat je Keymoji beter links liggen.

Keymoji is gratis, en hier te downloaden. Of hier:

Popkey

Natuurlijk is de enige logische manier om met je vrienden te communiceren via bewegende plaatjes, maar wat een gedoe om die elke keer te moeten uitzoeken uit je fotorol. Gelukkig is er Popkey, het toetsenbord waarvan we nooit zonder zouden kunnen. Popkey heeft namelijk geen QWERTY-toetsenbord, maar werkt alleen meer met gif'jes. Als je dus een gifje zoekt om te lachen, om te huilen of om je woede te uiten, dan zoek je in de gigantische lijst met duizenden bewegende plaatjes het perfecte gif'je uit. Wat een tijdbesparing.

Popkey is nog niet officieel uit, maar via deze site blijf je op de hoogte van de app.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, IOS

Tags: