abonneren

Xbox 360 Controller for Windows

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Microsoft maakt geen gamepads (meer) voor de pc. Wel hebben ze de gamepad voor de Xbox 360 ook compatibel gemaakt met Windows.

Je kunt deze gamepad zowel op de pc als op de Xbox 360 gebruiken. De drivers worden meegeleverd op een cd, maar als je steeds keurig de laatste updates voor XP hebt geïnstalleerd herkent Windows de gamepad automatisch. De gamepad is voorzien van een trilfunctie en twaalf knoppen, waarvan twee triggers. Bij vijf van de zes games in onze test werkt de 360 controller feilloos. Alleen bij GTA wordt de rechter analoge stick niet herkend. Overigens hebben sommige games het over 'schuifknoppen' als ze triggers bedoelen, maar dit belemmert de configuratie van de pad niet. Wel jammer is dat de pc de knoppen identificeert met cijfers (1, 2, 3 en 4) terwijl ze op de gamepad A, B, X, en Y heten.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Werkt zowel op de Xbox 360 als de pc.
  • Driverloze installatie onder Windows XP.
  • Knoppen worden door de pc niet bij de juiste naam genoemd.
Deze speciale Xbox 360 controller for Windows is met name interessant voor wie een Xbox 360 heeft en daarnaast ook graag een spelletje speelt op de pc.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Invoer

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord