abonneren

Wireless Entertainment Desktop 7000

Met de introductie van Windows Vista komt er ook langzaam een breed assortiment van randapparatuur op gang die speciaal voor Vista is ontworpen. Met de Wireless Entertainment Desktop 7000 lijkt Microsoft vooral zijn pijlen te richten op de toekomstige Windows Vista Premium/Ultimate gebruiker met Mediacentermogelijkheden.

XP, Vista en Mac


Het toetsenbord uit deze set is de Wireless Entertainment Keyboard 7000. In het toetsenbord zelf gaan vier AA batterijen (bijgeleverd) en wordt aangesloten door middel van de bluetooth dongle. Na het installeren van de software kan je aan de slag, de gebruikers van Windows Vista zullen eerst naar de website www.microsoft.com/hardware/vistaupdate moeten gaan voor Vista Ready drivers zodra deze beschikbaar zijn. Windows XP gebruikers hebben op het moment genoeg aan IntelliType 6.1 en InteliPoint 6.1. Mac gebruikers worden ook ondersteund met gelijknamige programma's.

Plat


Het toetsenbord is erg plat met een gemiddelde dikte van 1 cm. Het toetsenbord is gebogen voor een betere typpositie, door Microsoft ook wel Comfort Curve genoemd. Vreemd genoeg is het niet mogelijk het toetsenbord te verhogen, wat wel gebruikelijk is bij desktop toetsenborden. De reden daarvoor is dat dit toetsenbord gemaakt is voor mobiel gebruik. Vanaf de bank met het toetsenbord op schoot chatten in WLM via Media Center of snel een ander liedje opzetten.

Opmerkelijk: Geen Windows toets


Zodra je het toetsenbord op schoot hebt valt gelijk op dat de Windows toets ontbreekt, deze is vervangen door één ronde knop onder de toetsen voorzien van het Windows Vista logo . Ook ontbreekt een numeriek eiland wat wordt goed gemaakt door het gebruiken van de Fn toets. De Esc, F1~F12, insert, scrollock, home en end toetsen zijn aanraakgevoelig gemaakt, zodat er geen toets meer hoeft worden ingedrukt, het alleen aanraken is genoeg. De toetsen hebben dubbele mogelijkheden, zo geeft de toetsencombinatie Fn+F1 de map met afbeeldingen en Fn+F3 start de Windows Live Messenger.
Aan de linkerkant vinden wij toetsen voor de linker en recht muisknop, een vergrootglas en de knop gadgets. In Windows XP start Gadgets nog de Live.com webpagina, voor Vista zal hij de Sidebar bedienen. Daarnaast zitten de volgende/vorige, harder/zachter/dempen, record, channel up/channel down en Windows Live Messenger bel knop.
Rechts zitten de laatste functieknoppen; een snelknop naar Windows Media Center, de back knop en een touchpad om de muis te simuleren met uw vinger, zoals we dat gewend zijn bij notebooks.

Lasermouse


In de set is ook de Wireless Laser Mouse 8000 te vinden, een draadloze lasermuis dus. Veel nieuwigheid heeft deze muis niet. De gebruikelijke linker- en rechter- muisknop samen met een tilt scrollwiel, wat inhoudt je ook links en rechts kunt scrollen. Twee extra knoppen aan de linker en rechterkant zijn vrij instelbaar, deze staan standaard op terug (links) en zoomen (rechts).
Het instellen gebeurd met InteliPoint 6.1. Als laatste is er een LED-indicatie aanwezig die aangeeft of hij oplaadt of moet worden opgeladen. Als hij moet worden opgeladen zet je hem gewoon in de Mouse Charger. Leuk detail is dat je de muis neerlegt op de mouse charger in plaats van het in een houder plaatsten.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Mobiel
  • Uitgebreid
  • Geen numeriek eiland
  • Toetsenbord niet verhoogbaar
De Microsoft Wireless Entertainment Desktop 7000 is een goede set met de kwaliteit die we gewend zijn van de R&D afdeling van Microsoft. Met Vista zal dit toetsenbord vooral zijn meerwaarde moeten vinden, maar onder XP werkt het ook allemaal erg lekker. Als je op zoek bent naar een draadloos multimedia toetsenbord voor je huidige Windows Media Center 2005 of toekomstige Windows Media Center Vista dan kan je prima uit de voeten met de Desktop 7000.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Invoer

Tags:

Laatste reactie