}
abonneren

Wireless 3D Mouse Keyboard

Heeft u zin om onderuitgezakt achterover uw pc te zitten, maar laten uw muis en toetsenbord dat niet toe? Dan is de Cideko Wireless 3D Mouse Keyboard wellicht iets voor u.
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Minpunten

De Cideko Wireless 3D Mouse Keyboard is een draadloze combinatie van toetsenbord en muis. Het apparaatje heeft de grootte van een gamepad en is voorzien van multimediatoetsen om bijvoorbeeld Windows Media Player te bedienen. De installatie is plug and play; plaats de meegeleverde dongle in een vrije usb-poort en u kunt met de Wireless 3D Mouse Keyboard aan de slag. Alle functies, inclusief de mediatoetsen, werken onmiddellijk.

Het qwerty-toetsenbord is goed te bedienen, alleen de Windows-toets staat op een afwijkende plaats. De Keyboard Mouse heeft twee schouderknoppen die fungeren als de linker- en rechtermuisknop. Muizen doet u met de Mouse Keyboard zelf, door deze door de lucht te bewegen, net als een Wiimote (Wii-controller). Dit werkt niet onaardig, hoewel het wel even wennen is. Al snel beweegt u zich met het hele lichaam om met de muiscursor grotere afstanden af te leggen en dat kan niet de bedoeling zijn. Scrollen met de Mouse Keyboard is niet handig, een aparte scroll-knop zou niet misstaan. De muisfunctie is ook uit te zetten, hoewel hij direct weer aanspringt als u een muisknop aanraakt.

Voor normaal computergebruik is het Mouse Keyboard geen serieuze optie. Voor computers die in de woonkamer staan, zoals een mediacenter, kan deze 'Wii-muis' wel een serieus alternatief zijn. De Wireless 3D Mouse Keyboard werkt overigens ook op de Playstation 3, erg handig als u deze console gebruikt om te surfen op het internet.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • werkt driverloos
  • zowel pc- als PS3-ondersteuning
  • muisbewegingen kunnen beter
  • muisfunctie springt te makkelijk aan
  • niet geoptimaliseerd voor de PS3
De Mouse Keyboard heeft nog wat grove kantjes die we graag weggewerkt zien. Ook zou een losse trackball het apparaat niet misstaan.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Invoer

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI