Universiteit Utah ontwikkelt nieuwe controller

We hebben al geruime tijd controllers met vibratie. Denk maar aan de controllers voor Playstation en Xbox. de Universiteit van Utah is van mening dat het beter kan: controllers met feedback voor de duimen.


De manier van feedback is wat bijzonder. De controller rekt de huid van de duimen in een bepaalde richting om zo informatie door te geven aan de gamer. 

De controller werkt verder ongeveer hetzelfde als de controllers die al geleverd worden bij de Xbox of Playstation 3. Het enige verschil zit hem in de duimcontrollers (thumbstick). De speler schuift nu als het ware een glider in de juiste richting. In het midden van de glider is een ruimte open gelaten voor een klein pookje dat veel weg heeft van de IBM controller in notebooks. Deze trekt aan de duim als een speler bijvoorbeeld tegen een muur aanloopt of geraakt wordt door een object. 

De universiteit heeft ook gedacht aan de nieuwe game-media: smartphones. Het is mogelijk een smartphone te koppelen aan de controller om zo games te spelen. 

Het is de bedoeling dat Sony en Microsoft gebruik gaan maken van deze technologie bij de nieuwe consoles. Of dat écht het geval zal zijn, durven we niet te zeggen. Wij vinden deze techniek wel interessant. Hoe het speelt... wie weet kunnen we het testen bij de nieuwe generatie consoles!

Bekijk hier de video:

 

Bron: Universiteit Utah

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Nieuws, Invoer

Tags: xbox, controllers, games