abonneren

Sym 8-3

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
RSI blijft een veel voorkomend probleem en de meningen er over blijven verdeeld. De één vindt het onzin en de ander wenst de pijn niemand toe. Als je eenmaal RSI hebt kom je er moeilijk vanaf, zoals vele rsi-patiënten zullen beamen. Daarom is het voorkomen van rsi altijd beter dan genezen.
Het bedrijf Hoverstop komt met een simpele, doch doeltreffende oplossing voor het voorkomen van rsi zonder dat u veel geld hoeft te besteden aan speciaal ergonomisch ontworpen randapparatuur.

De Hoverstop Mouse is een normaal uitziende optische kantoormuis die aangesloten dient te worden op een vrijstaande usb-poort. Echter zit er een trillingsmechanisme in verwerkt wat aanslaat wanneer u met uw hand 10 seconden op de muis rust. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat deze houding het meest belastend is voor uw spieren en dat computergebruikers deze verkeerde houding zichzelf snel aanleren. Kijkt u maar eens naar uzelf. Als u een artikel op bijvoorbeeld pcmweb aan het lezen bent heeft u vaak nog de muis vast zonder dat u er mee bezig bent. Volgens Hoverstop is rsi goed te voorkomen door de hand van de muis af te halen en deze naast de muis neer te leggen. Het trilsignaal attendeert u op uw verkeerde muisgebruik en u voorkomt dan dat u lang in dezelfde verkeerde houding blijft zitten. De Hoverstop Mouse is ook eigenlijk meer een conditionerings hulpmiddel. Na enkele weken gebruik haalt u namelijk voor u het weet zelf al de hand de muis om te voorkomen dat die gaat trillen. Handig is dat u voor dit speciale mechanisme geen drivers hoeft te installeren. De Hoverstop Mouse is direct uit de doos 'plug and play'. Pcm heeft de proef op de som genomen en we hebben zelf de muis een maand land gebruikt. Hoewel we geen rsi-experts zijn kunnen we bevestigen dat de Hoverstop Mouse zijn werk als conditionerings-tool zeker doet.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Maakt je bewust voor rsi-gevaar
  • Geen drivers nodig
  • Helpt bij het aanpassen van computergedrag
  • In vergelijking met een normale muis duur
Met name voor mensen en bedrijven die liever voorkomen dan genezen is de Hoverstop Mouse zeker de aandacht waard.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Invoer

Tags: