}
abonneren

Slider X 600

Nova is geen grote speler in Nederland. Het Franse bedrijf maakt echter al vijftien jaar muisproducten. En dat ze weten waar ze mee bezig zijn, bewijst de Slider X600, die zijn naam te danken heeft aan de gepatenteerde ultragladde en duurzame keramische glijvoetjes.
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Minpunten

Het hart van de Slider bestaat uit een 3200 dpi lasersensor. Dat moet ruim voldoende snelheid en controle bieden voor de meeste hardcore gamers. Uiteraard is het aantal dpi instelbaar. Bij de Nova vinden we de twee knopjes vooraan aan de zijkant. We vinden het wel een beetje lastig bedienen met de duim. Echter, er zijn ook drie profielen in de meegeleverde drivers aan te maken, waarbij u talloze functies aan de acht knoppen kunt toekennen en natuurlijk het aantal dpi kunt instellen. Tevens kunnen we daar kiezen uit vijf ledkleuren. Het overtreft nog net niet de regenboogoptie van Roccat.

De ergonomie van de muis is goed. Hij ligt lekker in de hand, ondersteunt perfect en is geschikt voor zowel kleine als grote handen. Een unicum, zo ondervinden we in deze test. Nova maakt gebruik van luxe materialen – kijk maar naar de keramische glijvoetjes – maar heeft helaas niet het prettige, antitransparante, rubberachtige materiaal van Razer gebruikt. Dat is geen drama, maar het zou deze fijne muis echt afmaken.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Goede ergonomie
  • Fijne keramische glijvoetjes
  • Prettige knoppen
  • Geen anti-transparante laag
Nova heeft een erg interessante muis in de markt gezet. De keramische voetjes glijden subliem over talloze oppervlakten. Combineer dat met een goede ergonomie, fijne knoppen en prima software en we hebben een 'winnaar'.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Invoer

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI