}
abonneren

Sidewinder X8

BlueTrack, dat is het sleutelwoord bij de draadloze SideWinder X8 van Microsoft. Wat BlueTrack inhoudt, hebt u eerder kunnen lezen. Dat het werkt, hebben we ondervonden in deze test. Echter, het nut van BlueTrack ontgaat ons een beetje.
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Minpunten

Wij hebben namelijk nog nooit problemen gehad met een lasermuis. Goed, een lasermuis werkt niet goed op een zwart gelakte salontafel, maar die wilt u ook niet als ondergrond gebruiken, omdat u dan na een uurtje alsnog een mat tafelblad hebt.

Met die kennis in het achterhoofd, is de SideWinder pittig aan de prijs. De muis is verder namelijk niet heel speciaal. Hij glijdt vrij stroef, ligt niet heel prettig in de hand en de knoppen zijn niet echt handig geplaatst. We noemen als voorbeeld de macro-knop – programmeerbaar met de software – die bijna onbereikbaar linksonder de linkermuisknop verstopt zit.

Positief is de 4000 dpi gevoeligheid en de drie sneltoetsen voor dpi bovenop de X8. Via de software kunnen we elke knop een dpi-waarde toekennen. Deze waarde geeft Microsoft weer in het display op de muis. Tevens handig – en onmisbaar als gamer – is dat de muis – net als de Razer Mamba – tijdens het opladen gebruikt kan worden. Overigens houdt de SideWinder het veel langer uit op één acculading. Daar kan Razer nog wat van leren. Echter, Microsoft mag wat ons betreft iets beter bij de concurrenten kijken als het gaat om ergonomie en comfort. Want daar draait het toch om bij muizen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Lange accuduur
  • Veel instelmogelijkheden
  • Ligt niet fijn in de hand
  • Stroef (slechte glijvoetjes)
  • Duur!
De Sidewinder X8 is technisch gezien een goede muis. Echter, de ergonomie verpest alles. Hij ligt gewoon niet lekker in de hand en de glijvoetjes zijn van zeer matige kwaliteit.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Invoer

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI