abonneren

Sentinel Advance

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Gamers kunnen niet zonder een degelijk toetsenbord en muis. Zeker bij zogenoemde ‘shooters’ is een precisiemuis onontbeerlijk. Nu is er al een aantal merken op de markt die prima producten maken. Cooler Master wil echter ook een graantje meepikken en voegt een high-end muis toe aan de gaminglijn: CM Storm.

De Sentinel Advance van CM Storm, beschikt over alles wat een gamer kan wensen: acht programmeerbare knoppen (inclusief scrollwiel), extra gewichtjes, dubbel lasers en een cmos die tot 5600 plaatjes per seconde kan verwerken (5600 dpi). CM storm levert de muis met een vergulde usb-plug en een staart met een jasje (sleeve). Niet dat de muis daardoor beter werkt, maar hij oogt wel wat professioneler en beter afgewerkt.

De muis ligt heerlijk in de hand. De bolling is precies goed voor de gemiddelde hand. Echter, ook gebruikers met forse handen kunnen prima uit de voeten met deze muis. Standaard levert CM Storm de Sentinel Advance met alle gewichten erin (22.5 gram). Wij vinden dit persoonlijk aan de zware kant. Gelukkig zijn ze gemakkelijk te verwijderen. Wij hebben 9 gram erin gelaten om een mooie balans te vinden tussen snelheid en controle.

De knoppen van de Sentinel Advance klikken in vergelijking met een Razer Mamba aan de zware kant. Dit is even wennen, maar is niet vervelend. Na een dag voelt de CM Storm helemaal vertrouwt. De knoppen geven veel feedback, waardoor elke klik heel zeker voelt. Dat is met name prettig in shooters en dan met name bij het snipen. Handig is dat CM Storm toegewijde knoppen voor dpi op de muis heeft aangebracht. Zo is snel tussen een viertal dpi-instellingen te schakelen. Ze hadden wel iets meer uit elkaar mogen staan.

De software die CM Storm meelevert is zeer uitgebreid. Elke knop is een functie toe te wijzen en uiteraard zijn er macro’s en profielen aan te maken. In totaal kunt u vijf profielen aanmaken, wat voldoende moet zijn. Als kers op de taart kunt u ook de ledkleuren naar wens aanpassen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Ligt lekker in de hand
  • Fijne knoppen
  • Alles instelbaar
  • DPI-knopjes mogen verder uit elkaar
CM Storm zet met de Sentinel Advance een muis in de markt die met gemak mee kan komen met de top: Razer, Roccat, Nova en Logitech. Voor €69,95 haalt u een fantastische muis in huis die heerlijk in de hand ligt en waaraan u werkelijk alles kunt instellen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Invoer

Tags:

Laatste reactie