abonneren

Run N Drive 3-in-1

Thrustmaster is onder andere bekend van zijn dual-trigger gamepads. Deze keer komen zij met de Run'N'Drive op de markt. Een gamepad die werkt op de PC, Playstation 2 en de nieuwe Playstation 3.

Banaan

Qua vormgeving heeft deze pad wat weg van de oorspronkelijke PS3 controller, ook wel 'de banaan' genoemd. Daarentegen ligt die wél lekker in de hand en komt hij robuust over. Jammer is dat deze gamepad op de PS3 geen PS2 games ondersteunt en dat de kabel iets korter is. Dit terwijl de gamepad wel feilloos werkt op een PS2 compleet met rumble functie en al. Overigens is de trilling wel minder intens in vergelijking met de Dualshock 2 controller die standaard bij de PS2 zit.

Geen Motion Sensors

Hoewel deze gamepad ook werkt op de Playstation 3, is hij niet uitgerust met motionsensors. Voor games waarbij beweging van de pad noodzakelijk is, is de Run'N'Drive dus niet geschikt.
Er zijn twee versies verkrijgbaar van de Run'N'Drive. De standaard versie van €24,99. Deze heeft alleen een trilfunctie op de PS2. De rumble versie van €29,99 heeft ook een trilfunctie op de pc.

Innovatief

Het is duidelijk te merken dat Thrustmaster geïnnoveerd heeft. Zoals we gewend zijn van Thrustmaster zijn de twee programmeerbare analoge triggers weer van de partij waarmee je bijvoorbeeld in racegames gas geven beter kunt doseren. Maar de L2 en R2 knoppen zitten nu veel beter bereikbaar achter op de gamepad. Een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de vorige gamepads van Thrustmaster (de Dual Triggers) waarbij deze knoppen boven de triggers zaten. Nieuw is de analoge draaischijf met twee gevoeligheidsstanden, het optische stuur genaamd, die rond de digitale d-pad (het kruisje) zit. Deze kun je ideaal voor racegames gebruiken als stuur. Daarvoor is deze gamepad dan ook ideaal.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Plug and Play
  • Ligt lekker in de hand
  • Aanzienlijk verbeterd ten opzichte van de Dual Trigger gamepads
  • Optisch stuurwiel
  • Vele programmeermogelijkheden
  • Analoge triggers
  • Geen PS2 games ondersteuning op de PS3
  • Iets kortere draad in vergelijking met de Dualshock 2 Controller.
  • Trilfunctie minder intens
  • Geen motion sensors
Hoewel het niet dé ideale PS3 controller is, is deze wel ideaal voor racegamers die een stuur teveel poespas vinden maar toch meer controle willen hebben over hun voertuig. Ook voor andere games waarbij geen motionsensors nodig zijn is deze gamepad uitstekend te gebruiken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Invoer

Tags: