Roccat Savu: gamingmuis met achievements

Op de Cebit zal Roccat zijn nieuwe gamingmuis presenteren: de Savu. Bijzonder aan deze gamingmuis is dat hij over een eigen achievement-/trophysysteem beschikt.

Roccat richt zich voornamelijk op hardcore gamers en de Savu is ook gericht op deze doelgroep. De Savu beschikt over een 4000 dpi optische sensor die in vier modi kan opereren: 400, 800, 1600 en 4000 dpi. 

Ook is de Savu standaard uitgerust met Roccat's Easy-Shift[+] technologie. Hiermee kunnen muisknoppen extra functies toegewezen krijgen zonder dat je extra knoppen nodig hebt. Easy-Shift[+] laat ook de muis automatisch terugschakelen in dpi wanneer je in 'sniper-modus' te werk gaat.

Bizar is het debuut van de Roccat Achievement Dispaly, oftewel R.A.D. functie. Tegenwoordig bevatten games namelijk achievements of trophy's. Dit houdt in dat je erkenning krijgt - in de vorm van een labeltje - dat je een bepaalde taak hebt uitgevoerd. Voorbeeld: 500 zombies doodschieten levert de achievement 'zombiekiller' op. Dit principe werkt bij games erg leuk, maar Roccat gaat dit systeem dus ook invoeren voor het muisgebruik. Denk aan een achievement krijgen voor een bepaalde hoeveelheid klikken op je rechtermuistoets binnen een half uur. De 'prestaties' zijn zelfs te delen via sociale media. Wij vragen ons serieus af of gamers om dit soort 'mouse-achievements' zullen malen.

Verder heeft de Savu, zoals het een gamingmuis betaamt, leuke lichtjes (in totaal 16.8 miljoen kleuren) die naar wens geconfigureerd kunnen worden.

De Roccat Savu wordt op de Cebit in Hannover (Duitsland) gepresenteerd. Wanneer hij verkrijgbaar is en hoeveel hij gaat kosten, is nog niet bekend.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Invoer

Tags: Roccat, muizen