Razer Imperator

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Benchmarkscores
Razer is één van de meest bekende muizenmerken onder gamers. Het merk heeft inmiddels een zeer uitgebreid scala aan modellen, waarbij goedkope modellen eigenlijk niet voor komen. Wij testen de Imperator van €79.99. Niet iets wat je zomaar koopt.
We zijn erg onder de indruk van de Razer Imperator. Het is niet alleen een erg comfortabele muis, maar ook een technisch zeer degelijke muis. Hoewel er al ruim voldoende knopjes op zitten, zijn er uitgebreidere modellen. Ook van Razer. Echter: de vraag is of je ze nodig hebt. Al met al een erg goed product.
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Ligt heerlijk in de hand
  • Bijzonder goede sensor
  • Goede drivers
  • Minpunten

De Imperator is voor Razer een middensegment-model. Echter, met 79,99 mag het met recht een high-end muis genoemd worden. Wat is er dan zo bijzonder aan deze muis dat de prijs richting de 100 euro gaat? Veel knopjes of bijzonderheden heeft de Imperator namelijk niet.

Laten we beginnen met te zeggen dat de Imperator bijzonder lekker in de hand ligt. De vorm is perfect voor mensen met middelgrote handen. De bolvorm geeft prima steun en de knoppen zitten altijd op de goede plek. Mede doordat de zij-knopjes verschuifbaar zijn. Ideaal.

Bovenop de muis zitten twee knopjes die de dpi-stand kunnen wisselen. Ze zijn ook te herprogrammeren via de driver die tevens profielen mogelijk maakt. Wil je bij een spel een hogere gevoeligheid dan laat de driver dat toe. Verder treffen we gewoon een scrollwieltje aan en twee standaardknoppen: links en rechts.

De sensor van de Imperator is van een nieuw type dat we ook al in de Mamba 2 tegen zijn gekomen: de 4G Dual Sensor. De sensor heeft een gevoeligheid van 6400 dpi, wat bijzonder hoog is en in veel gevallen té gevoelig zal zijn.

We hebben met onze nieuwe benchmarkmachine de Imperator gemeten en kunnen concluderen dat Razer zijn zaakjes goed op orde heeft: het is één van de weinige muizen die op alle snelheden zijn mannetje staat. Zowel op snelheid 1 (ongeveer 1 meter per seconde) als op snelheid 5 (een bizarre 3 meter per seconde) zien we dat de sensor rond de 6400 dpi blijft doorgeven. Een zeer nette score.

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Review, Invoer

Tags: muizen