abonneren

Razer Onza Tournament Edition Professional Gaming Controller

Microsofts eigen game-controllers zijn op zich prima om mee te gamen. Toch zijn er gamers die meer willen, en voor deze kleine groep heeft Razer de Onza ontwikkeld. De Onza is er in twee varianten: de basis editie en de Tournament editie. Deze laatste is duurder en uitgebreider. Wij hebben de Tournament Edition getest.

De controller heeft een duidelijk Xbox design, hoewel hij iets dunner is. Dat is ook logisch, want de Onza is een bedraadde controller en heeft daardoor geen ‘battery-pack’ nodig. Hierdoor is de controller iets lichter dan de standaard Xbox 360 controller. De reden dat deze controller niet draadloos is, heeft te maken met Microsoft’s beleid. Zij staat niet toe dat derden draadloze controllers maken voor de Xbox 360. De draad zal je echter weinig beperkingen geven aangezien deze bijna vijf meter lang is.

De d-pad is fijn te bedienen, omdat deze opgedeeld is in vier losse knoppen. Verder zijn de overige knoppen erg gevoelig. Mensen die liever hard de knoppen indrukken, kunnen beter bij de originele Xbox 360 controller blijven. Wel moeten we wennen aan de ‘triggers’ die iets meer naar voren staan.

Een zeer originele feature, die alleen de Tournament Edition heeft, is de mogelijkheid de analoge sticks aan te draaien. Op deze manier is de weerstand van de sticks in te stellen. Verder beschikt deze gamepad over een extra set ‘shoulderbuttons’ die via kleine knoppen aan de achterkant te programmeren zijn. Zo kunnen deze knoppen functies van alle andere knoppen kopiëren. Een reeks is echter niet te programmeren.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • Werkt op zowel Xbox 360 als pc
  • Lang snoer
  • Zeer gevoelige bediening
  • Niet draadloos
  • Trigger-knoppen zijn wennen
De Onza werkt zowel op de Xbox 360 als pc en is een mooie gamepad voor liefhebbers. Gamers die de Xbox 360 controller iets te stroef vinden, zullen blij worden van de Onza.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Review, Invoer

Tags: