abonneren

Razer Naga Epic

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Kenmerkend voor mmo's is een grote balk met functies die gekoppeld zijn aan nummertoetsen. Speciaal voor mmo-spelers heeft Razer de Naga ontworpen. Wij testen de eliteversie: de Razer Naga Epic.

De Naga Epic heeft net als de Naga twaalf programmeerbare knoppen op een toetseneiland aan de zijkant waar allerlei functies aan gekoppeld kunnen worden. Vooral in mmo's is dat handig, omdat er vele functies onder een numerieke toets verborgen zitten. Denk aan speciale aanvallen, magische spreuken en helende toverdranken. Wel heb je bij sommige mmo's extra software nodig om de Naga te gebruiken.

Met de Naga ben je voor speciale handelingen niet meer afhankelijk van het toetsenbord en kun je veel sneller je speciale aanval op de juiste vijand afvuren. In het begin is het even wennen, maar al vrij snel heb je de knoppen aan de zijkant in de vingers. Behalve de onderste rij (knoppen 10-12) dan, die zijn iets lastiger te bedienen. Om je te helpen met het navigeren tussen de knoppen, heeft Razer speciale stickers meegeleverd. Deze kun je in een bepaald patroon plaatsen, zodat je zonder te kijken weet waar welke toets zit.

Handig is dat je met de Naga Epic zowel bedraad als draadloos kunt spelen. De usb-kabel, die voorzien is van een nylon omhulsel zodat de draad niet krult, kan zowel in de Naga zelf als in een dock geplaatst worden. De dock fungeert vervolgens als oplaadpunt. De Naga beschikt over een vervangbare interne accu. Verder is de Naga aan elk type hand aan te passen. Razer levert namelijk drie opzetstukken mee met elk een eigen grootte. Op deze manier kun je de vorm kiezen die voor jou het lekkerst in de hand ligt.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • zowel bedraad als draadloos
  • ideaal voor mmo's
  • duur
De Naga Epic is een musthave muis voor mmo-gamers, maar ook voor andere games is dit een hele prettige muis.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Invoer

Tags:

Laatste reactie