abonneren

Razer Marauder

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
De Razer Marauder is een toetsenbord dat speciaal gemaakt is voor games en met name voor StarCraft 2. Het toetsenbord is helemaal naar eigen wens in te stellen met behulp van de software. Wij testen of het de moeite waard is om speciaal voor games dit toetsenbord aan te schaffen. De Marauder is anders ingericht dan een regulier toetsenbord.

None

6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Minpunten
Dit merken we onder andere aan de toetsen die iets hoger zijn en vrijer staan dan normaal. Ook zijn de numerieke toetsen aan de rechterkant samengevoegd met de pijltjes toetsen. Hierdoor is het toetsenbord een stukje kleiner. De toetsen van de Marauder voelen in tegenstelling tot normale toetsenborden een stuk zachter aan. Wij vinden een toetsenbord met 'harde' toetsen prettiger typen, maar het is maar net wat je persoonlijke voorkeur is.

Op het toetsenbord pronkt het StarCraft 2 logo voorzien van een ledlampje. Ook onder de toetsen en aan de zijkanten van het toetsenbord zien we led-verlichting. Leuk is de mogelijkheid om met de software de kleur van de verlichting aan te passen. Uit het uitgebreide kleurenpalet kun je vast wel een keuze maken.

Software
Hoewel het oog ook wat wil, draait het bij dit toetsenbord natuurlijk om de prestatie. Om het maximale uit het toetsenbord te halen, heb je de software nodig. Deze kun je eenvoudig downloaden van de Razer website. De software is vrij eenvoudig te gebruiken. Je hoeft geen ingewikkelde handelingen te verrichten om het toetsenbord naar wens in te stellen. De Marauder is dan ook toegankelijk voor iedereen, maar biedt daarnaast wel genoeg opties voor de hardcore-gamer. Zo kun je met het programma alle keybinds naar eigen wens aanpassen en macro's aanmaken. Ook kun je profielen aanmaken voor verschillende programma's zoals bijvoorbeeld photoshop, videobewerking en games. Bovendien kun je speciale lichtmeldingen en alerts instellen voor StarCraft2. Tot slot is er de mogelijkheid om de ledverlichting aan en uit te zetten en de kleuren van de verlichting te kiezen.
Pluspunten Minpunten Conclusie
  • Veel opties voor keybinds en macro's
  • Ledverlichting is gaaf!
  • Speciale alerts en instellingen voor StarCraft2
  • Erg duur
  • Zachte toetsen
Je hoeft de Marauder niet aan te schaffen voor de ultieme game-ervaring, maar het is wel een erg leuk toetsenbord. Je kunt alle gewenste keybinds instellen die je maar kunt bedenken. Het toetsenbord is lekker compact ingericht zodat je alles gemakkelijk kunt bereiken. Bovendien is het instellen van de led-verlichting naar eigen smaak stiekem heel erg leuk. De Marauder heeft wel een erg pittig prijskaartje en we hadden liever harde toetsen gezien.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Invoer

Tags: