abonneren

Razer Mamba

Gamers die met een draadloze muis willen gamen, hadden niet zo heel veel keuze. Draadloze muizen genoeg, maar niet heel veel die écht goed zijn. De Razer Mamba was één van de modellen die wel aan de eisen voldoen. Nu is versie-2 op de markt...

Draadloos muizen en gamen gaat eigenlijk niet samen. Dat komt onder meer door de lag die bij draadloze communicatie optreedt: je beweegt de muis en een fractie later beweegt de cursor. Dat is goed te ervaren bij de eerste versies van de draadloze muizen.
 

Lagless

Razer heeft bij de Mamba een andere draadloze techniek toegepast, waardoor deze lag niet meer optreedt. Tenminste: wij hebben het niet gemerkt. Met of zonder kabel: het voelt hetzelfde. We zouden het bijna vergeten te zeggen: de Mamba werkt ook aan de usb kabel. Mocht de accu leeg zijn, dan hoef je dus niet te stoppen met spelen. Gewoon de usb-kabel erin duwen en doorgaan.

Nu we het toch over de accu hebben: die is iets groter bij de Mamba 2. Toch: een uurtje of negen is niet heel veel. We kennen muizen die het simpelweg langer uithouden dan de Mamba. Bijvoorbeeld de Microsoft gaming muis. Dat blijft dus een puntje van aandacht.

 

Dubbel

Wat is er nog meer nieuw? Twee sensors: één voor de laser en één voor de led. Volgens Razer zorgt dat voor nog meer precisie dan alleen een laser. Wij zullen het eigenlijk niet weten. De Mamba 1 voelde uitermate precies en dat doet deze ook. Combineer een uitstekende sensor met een polling rate van 1000 Hz en een maximale precisie van 6400 dpi (het vorige model had 5400 dpi) en geen beweging gaat aan de Mamba voorbij. Het voelt als een uitermate precieze muis. Maar dat mag ook wel voor 129,99 euro. High-end muis, high-end prijs.

 

Like a glove

De pasvorm van de Mamba is gelijk gebleven aan die van versie-1. Gelukkig maar: die is namelijk uitstekend. Zeker voor mensen die een muis zoeken die de hand goed ondersteunt: de Mamba valt mooi in de handpalm

 

 

Software

De doelgroep voor de Mamba zoekt meer dan een goede muis. De muis moet programmeerbaar zijn, mooie lampjes hebben en genoeg knoppen hebben. Dat zit wel goed bij Razer. Macro's? Geen probleem. Programmeerbare knoppen per spel? Geen probleem. Kleuren van de led kiezen? Geen probleem. Via de Razer-software is het allemaal instelbaar. En wie on the fly de dpi in wil stellen heeft ook daar twee knopjes voor aan de zijkant van de muis.


 

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • Zowel draadloos als bedraad
  • Erg fijne pasvorm
  • Uitermate precies
  • Talloze instellingen
  • Accuduur matig
De nieuwe mamba is een supermuis. We kunnen niets anders zeggen. De pasvorm is uitstekend, de prestaties zijn uitmuntend en de flexibiliteit zal ook de meest kritische gamer wel bevallen. Het is overduidelijk een product waar over nagedacht is. Of de twee sensoren nodig zijn, vragen we ons af. Maar feit is: de muis voelt uitermate precies aan. Enige punt is dat we de accu nog wat ondermaats vinden. Een muis moet eigenlijk wel een weet zonder opladen meegaan.

 

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Review, Invoer

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie