abonneren

PL-521 Interactive Pen Display

Wel gecharmeerd van de interactieve functionaliteit van een tablet-pc maar geen behoefte aan zo’n duur mobiel apparaat? Dan heeft Wacom, de fabrikant die al jaren interactieve pen-tablets maakt en ook de technologie voor de tablet-pc levert, een alternatief.

Met de PL-521 heeft Wacom een interactief Pen Display dat met de Windows XP tablet-pc editie of Windows Vista hoger dan Home basic volledige peninvoerfunctionatliteit biedt. De PL-521 is een compact 15 inch lcd-scherm met een resolutie van 1024 x 768. Het scherm heeft een degelijke eenvoudig verstelbare standaard waardoor het display van bijna plat tot bijna verticaal kan worden gebruikt. Het scherm is afgedekt met een glazen plaat. Dit is prettig voor het pengebruik en het scherm is hiermee goed afgeschermd tegen krassen en vette vingers en makkelijk schoon te maken.

Interactief presenteren

We hebben het scherm getest met Windows Vista en zoals gezegd zijn alle penfuncties beschikbaar. Wacom positioneert dit apparaat vooral voor het geven van interactieve presentaties. Zo kan uiteraard snel iets op het scherm worden aangewezen, kunnen teksten worden gehighlight. Schetsen, pijlen notities of grafieken worden toegevoegd in een presentatie.

Door met interactieve toepassingen te werken zoals Adobe Acrobat Connect, GotoMeeting, Netmeeting, WebEx en LiveMeeting, is het mogelijk interactieve conferenties of web-based trainingen te verzorgen.
Het scherm voorziet in een doorlusaansluiting voor de vga-poort zodat het pc-beeld bij presentaties eenvoudig kan worden bekeken op een groot scherm of met een beamer.

Hoewel daar niet voor bedoeld vanwege de beperkte resolutie, is het apparaat natuurlijk ook te gebruiken voor eenvoudige creatieve grafische toepassingen. Zelfs onze vormgever en ervaren Wacom tablet gebruiker wordt er enthousiast van.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Bedieningsgemak
  • Beperkte resolutie
  • Prijs
Met zijn grote bedieningsgemak en volledige tablet-pc-functionaliteit binnen Windows Vista een perfect alternatief voor een losse tablet of een tablet-pc. Vooral voor interactief gebruik bij presentaties of conferenties ideaal.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Invoer

Tags: