abonneren

Notebook Presenter Mouse 8000

Met de wireless notebook presenter mouse 8000 heeft Microsoft een 2 in 1 product afgeleverd, en zoals de naam al doet vermoeden is het een notebook muis die ook als presenter te gebruiken is.

Klein muisje met veel mogelijkheden


Het is een klein muisje dat lekker in de hand ligt en snel over het scherm zweeft. Hij heeft naast de gebruikelijke linker- en rechter -muisknop ook een tilt scrollwheel waarmee je zijwaarts kunt scrollen en zowel aan de linker als rechterkant een functie knop. In het midden zit de presenter knop, waarmee gewisseld wordt naar de achterkant van de muis, waar de presenter knoppen zitten.
Op de achterkant zitten de vorige en volgende knoppen samen met de harder- en zachter- knoppen. Een grote knop met een kleine verdieping voor een goede plaatsing van de duim bedient de laserpointer. De laatste knop bestuurt de bediening van de mediaspeler voor filmpjes tijdens te presentatie.

Geen Powerpoint Viewer, maar wel Instant Viewer


Iedereen weet hoe een muis werkt, en deze muis is geen uitzondering op de regel. De presentatiemodus verdient de nodige aandacht. Als je een powerpoint presentatie houdt, moet je er namelijk wel op letten dat je Powerpoint gebruikt en niet Powerpoint Viewer. Met de Powerpoint Viewer kregen wij dit muisje niet zover om naar de volgende pagina te gaan.
Een andere handige functie is de Instant Viewer waarmee je via een dubbelklik op het scrollwiel een overzicht krijg op je scherm met alle openstaande vensters waarmee je snel kan springen naar het gewenste venster.

Software


In de verpakking is een papiertje toegevoegd dat vermeldt dat als wij de volle functionaliteit willen, we een nieuwere versie van Intellipoint moeten downloaden. Daarna gaat de installatie snel en soepel. De bluetooth drivers staan helaas niet op de cd en moeten eveneens gedownload worden. Lastig als je op een vreemde pc een presentatie geeft die geen bluetooth drivers heeft en ook geen internet. Met Intellipoint kun je alle functies van de muis instellen behalve die van de achterkant omdat dat vaste functieknoppen zijn.

Meenemen


In de verpakking kun je de muis ronddraaien welke in een plastic behuizing zit. Deze plastic behuizing, welke van sterk plastic is gemaakt, heeft de functie van draagtasje. Aan deze beschermende behuizing kun je ook een wriststrap hangen. Ook de bluetooth-dongel past prima in deze behuizing.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Klein
  • Presenter functionaliteit
  • Werkt niet met de gratis powerpoint viewer
  • Geen bluetooth drivers op cd-rom
Voor de reizende mens die veel presentaties geeft, is dit een prima muisje. Vergeet niet als je een presentatie moet geven met een vreemde laptop de driver-cd en bluetooth drivers mee te nemen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Invoer

Tags: