abonneren

Naos 5000

Gamersmuizen zijn er in overvloed: het is dan ook moeilijk kiezen. Mionix maakt de keuze wellicht wat makkelijker met hun Naos 5000-muis, strak vormgegeven en zowel hardware- als softwarematig aan te passen.

Mionix heeft de ergonomie van de Naos 5000 zodanig ontworpen dat deze uitstekend in de hand ligt. De Forward- en Back-knoppen aan de zijkant van de muis liggen hoog genoeg, zodat u ze niet zomaar per ongeluk met de duim indrukt. Een kleine kanttekening is wel dat deze muis ontworpen is voor rechtshandige gebruikers. Linkshandig zult u met deze muis niet uit de voeten kunnen.

De Naos 5000 wordt standaard geleverd zonder driver en werkt onmiddellijk zodra u deze aansluit op uw computer. De muis werkt erg fijn. Hij ligt lekker in de hand en selecties maken gaat zonder problemen als u de muisknop ingedrukt houdt. Hij heeft naast de gebruikelijke knoppen ook knoppen aan boord om de snelheid (dpi) mee aan te passen. Als u wilt, kunt u de muis volledig naar wens aanpassen met behulp van de driversoftware die u van de Mionix-website (www.mionix.net) kunt downloaden. Met deze software kunt u andere functies aan de knoppen van de muis koppelen en zelfs de kleur van de led-verlichting veranderen. Ook kunt u vijf verschillende profielen aanmaken. Deze worden opgeslagen in het geheugen van de muis zelf, waardoor u deze kunt gebruiken op een andere computer zonder driver. Hardwarematig is de Naos 5000 ook aan te passen. U kunt deze namelijk zwaarder maken met de acht meegeleverde 5-grams gewichtjes. Echter vinden we het gebruik hiervan redelijk overbodig. De muis muist immers prima zonder gewichtjes.

PluspuntenConclusie
  • ligt lekker in de hand
  • driversoftware optioneel
  • compleet naar wens in te stellen
De Naos 5000 is een echte aanrader voor intensieve muisgebruikers!

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Invoer

Tags: