abonneren

MyNote Premium II

Wie nog regelmatig met zijn schrijfblok klaar zit voor aantekeningen en daarna alles overtikt voor een digitale back-up, kan zich veel werk besparen: de Aiptek MyNote Premium II is een digitale notitieblok die al uw aantekeningen opslaat, zodat u ze met één klik op de computer kunt zetten. En als bonus is het ook nog een pen-tablet.

Op het eerste gezicht is de MyNote gewoon een notitieblok; u schrijft namelijk gewoon met pen en papier. Echter, in de pen schuilt een batterijtje en de papierhouder volgt de pen. De MyNote slaat zo al uw aantekeningen op.

We waren even bang dat het meegeleverde dikke pak papier op de MyNote voor minder nauwkeurigheid zou zorgen, echter, niets is minder waar: de MyNote neemt feilloos de aantekeningen over. Wel moet u er even op letten dat u bij een volgende pagina ook de MyNote moet laten weten dat u op een nieuwe pagina begint. Anders schrijft u vrolijk over uw aantekeningen heen.

De notities kopiëren naar de pc is een fluitje van een cent. U hoeft de MyNote slechts aan de computer te koppelen middels een usb-kabeltje. Windows herkent het digitale notitieblok dan als een externe schijf. Echter, om de notities te kunnen bekijken, moet u een klein programmaatje installeren die de noties kan omzetten naar jpg. Dat vinden we een beetje jammer, want waarom slaat de MyNote de notities zelf niet op als bmp of jpg?

Erg handig aan de MyNote is dat het meegeleverde softwarepakket over uitstekende handschriftherkenning voor dertien talen beschikt. Uw notities kunt u dus exporteren en direct laten vertalen naar getypte tekst. Dat scheelt u aardig wat typewerk. Het spreekt neem ik aan voor zich dat het programma geen tekeningen in de tekst omzet.

De MyNote is niet alleen een digitaal blocnote. Het is tevens mogelijk het notitieblok te gebruiken als tablet. En dat is absoluut handig voor de fanatieke gebruikers van Photoshop of andere grafische programma’s. De MyNote functioneert prima, al is het wel aan te raden het schrijvende pennetje te vervangen door een niet schrijvende ‘vulling’. Een beetje omslachtig dus. Tevens blijven we van mening dat het lastig coördineren is met een tablet naast of voor de pc. Al went het natuurlijk wel.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Werkt feilloos
  • Prima mee te nemen
  • Multifunctioneel
  • Vullingen wisselen voor gebruik tablet
  • Software noodzakelijk voor bekijken aantekeningen
De Aiptek MyNote Premium II is een prima digitaal blocnote dat tevens zeer aardig als tablet functioneert. Jammer is dat u dan wel van vulling moet wisselen. Tevens zouden we het handig vinden als de MyNote de notities zelf omzet naar jpeg of een ander gemakkelijk te lezen bestandsformaat.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Invoer

Tags: