}
abonneren

Microsofts mobiele keyboard werkt niet met Windows Phone

Microsoft komt met een universeel Bluetooth-toetsenbord dat werkt voor Windows-systemen en ook mobiele apparaten met Android en iOS. Het eigen Windows Phone valt echter buiten de boot.

Het smartphonebesturingssysteem van Microsoft zelf kan namelijk geen externe toetsenborden via Bluetooth aan. Het daarvoor bestaande HID-protocol (human interface device) wordt op dit moment niet ondersteund, bevestigenwoordvoerders van het bedrijf aan Microsoft-watcher Mary Jo Foley. Het gisteren aangekondigde mobiele toetsenbord werkt wel met iPhones, iPads, Android-smartphones, Android-tablets en Windows-computers.

Schakelen tussen drie tegelijk

Dat laatste omvat pc’s en tablets met Windows 8 (en hoger) en de variant voor ARM-processors Windows RT. Met iOS-apparaten werkt het mobiele Microsoft-toetsenbord vanaf versie 6, die twee jaar geleden is uitgekomen. Android-toestellen werken vanaf versie 4, die bijna drie jaar oud is.

Het Universal Mobile Keyboard kan tegelijkertijd met maximaal drie apparaten tegelijk zijn verbonden. Met een speciale toets kan de gebruiker makkelijk schakelen tussen bijvoorbeeld smartphone en tablet. Verder is de positie van de bekende Windows-key toegewezen aan een Home-knop die op Android, iOS en Windows het start-scherm oproept.

6 maanden op 1 acculading

Microsoft brengt het toetsenbord komende maand uit in de Verenigde Staten en Canada. Andere landen volgen binnenkort, hoewel het nog onbekend is wanneer en in welke landen eerst. De verkoopprijs ligt in de VS op zo’n 80 dollar. Daarvoor krijgt de koper een dun toetsenbord met cover die uitgeklapt dienst doet als standaard voor smartphone of tablet. De ingebouwde batterij van dit Bluetooth-apparaat is volgens de fabrikant in 1 nacht op te laden waarna het 6 maanden meegaat. Tien minuten laden levert al een gebruiksduur van 8 uur op.

Geschreven door: Jasper Bakker op

Category: Nieuws, Invoer

Tags: keyboard

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Java Developer - CGI