Microsoft Touch Mouse

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Benchmarkscores
Microsoft probeert het beste van twee werelden te combineren: de navigatie van een muis, en de touch-features van een touchpad. Het resultaat is de Microsoft Touch Mouse, die door Microsoft wordt gepresenteerd als de ultieme Windows 7 muis.
De Microsoft Touch Mouse is een leuk initiatief. Echter: er zijn hier en daar wat details die beter kunnen. Zoals het zelf instellen van gestures. De sensor doet zijn werk prima. We vinden de prijs van 79 euro wel aan de pittige kant voor deze muis.
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Plug and Play installatie
  • Innovatief
  • Degelijke sensor
  • Minpunten
  • bij vlagen schokkerig
  • geen andere functies te koppelen aan bewegingen

De installatie van de Touch Mouse is een eitje. Je drukt de Nano Tranceiver - die handig in de muis op te bergen is - in de usb-poort en Windows 7 haalt zelf de software op van internet om deze te installeren. Na de installatie krijg je een tutorial waarin uitgelegd wordt welke vingerbewegingen ondersteund worden.

Zo kun je door met drie vingers naar beneden te glijden de desktop oproepen en door met twee vingers over de muis te glijden vensters naar links of rechts plaatsen of ze minimaliseren en maximaliseren. Scrollen is ook mogelijk. Dit doe je met één vinger waarbij zijwaarts scrollen ook mogelijk is. Als je de bewegingen eenmaal kent, voegen ze wel wat toe aan de snelheid waarmee je door Windows navigeert.

Jammer vinden we dat de functies vastzitten aan de bewegingen. Je kunt dus geen andere functies koppelen. Zo hadden wij liever met twee vingers gescrolled zoals dit bij een touchpad van een hedendaags notebook gaat. Dat is dus niet mogelijk.

Helaas vertoont de muis soms wat kuren. Zo beweegt de muiscursor soms schokkerig en dan is het lastig om punctueel te navigeren. We hebben een andere usb-poort geprobeerd en dat leek te helpen. Wat vreemd is: we hebben nooit problemen gehad met die poort. We vermoeden dus dat dit softwareproblemen zijn.

De sensor die Microsoft heeft toegepast, komt uit de bluetrack-stal. En dat de technologie geen fabeltje is, blijkt uit onze benchmarks; de Touch Mouse presteert uitstekend voor een office-muis. Tot en met de derde snelheid (ongeveer 2 meter per seconde) houdt de sensor het allemaal prima bij.  

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Review, Invoer

Tags: Muis