Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Microsoft Touch Mouse met Windows 8-bediening

Microsoft heeft de eerder dit jaar uitgekomen Touch Mouse voorzien van een aantal bedieningsfuncties die het gebruik van Windows 8 makkelijk moeten maken.

De bewegingen waarmee de Touch Mouse straks voor Windows 8 gebruikt kan worden zijn door Microsoft bekendgemaakt. Zo is er een vingerbeweging voor het horizontaal en verticaal scrollen. Met twee vingers naar links ga je naar de Windows 8 charms. Met twee vingers naar rechts blader je door open apps. Bewegingen met drie vingers zijn voor het in of uitzoomen.

Windows 8 gestures

De Microsoft Touch Mouse is nu al te koop voor ca. 80 euro. Microsoft heeft ook nog andere nieuwe muizen en toetsenborden aangekondigd die speciaal voor Windows 8 bedoeld zijn.

Met deze muisbewegingen moet het bedienen van Windows 8 een fluitje van een cent worden. Nu maar hopen dat het inderdaad zo makkelijk gaat. Tot nu toe wordt er flink geklaagd over de nieuwe gebruikersinterface van Windows 8 die vooral gericht lijkt te zijn op gebruikers van aanraakschermen en tablets. De traditionele desktopgebruikers met een eenvoudige muis lijken wel door Microsoft in de kou gezet te worden. Of het ontbreken van een startmenu in het Windows Metro-interface nu zo erg is zal in de praktijk moeten blijken. Sommige vernieuwingen vragen immers om een gewenningsperiode. Of het allemaal zo erg is als dat het lijkt, zullen we kunnen zien na 26 oktober als Windows 8 beschikbaar komt.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Invoer

Tags: Touch Mouse

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

donderdag 30 november

Laatste reactie