abonneren

Media Center Remote

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Gyration zit al langere tijd in de markt voor bewegingsgestuurde afstandsbedieningen; hopelijk zorgt het succes van de Nintendo Wii ervoor dat dergelijke producten ook in de pc-markt doorbreken.

Het nieuwste product uit de stal van Gyration is de Media Center Remote. Deze afstandsbediening ziet er uit als een normale tv-afstandsbediening met 54 knoppen; om met uw pc te praten maakt hij echter geen gebruik van infrarood maar van de 2.4 GHz radiofrequentieband. Infrarood is wel aanwezig om andere apparatuur te bedienen; de Media Center Remote kan tot drie extra apparaten aansturen.

Om uw pc te bedienen moet u een kleine usb-receiver aansluiten. De usb-receiver bevat zelf de benodigde drivers voor uw besturingssysteem, zodat u niet met cd'tjes of driverdownloads hoeft te klooien. Druk op de Connect-knop op de usb-stick en de afstandsbediening en meer hoeft u niet te doen. In de standaardinstelling werkt de bewegingssensor alleen als u een speciale Gyration-knop in het midden van de afstandsbediening indrukt; een linker- en rechtermuisknop zijn aan weerszijden van deze knop geplaatst. Druk tweemaal op de Gyration-knop en de bewegingssensor blijft permanent aan.

Gezien zijn naam is het niet vreemd dat Gyration met de afstandsbediening mikt op Windows Media Center-gebruikers. De afstandsbediening is echter ook prima in een normale Windows-omgeving te gebruiken, maar het is wat lastig om op kleine icoontjes te klikken. Vooral dubbelklikken is een crime, omdat u de afstandsbediening niet mag bewegen tussen de twee klikken. In de praktijk blijkt dat de muiscurser te snel verschuift. Gelukkig hoeft u de afstandsbediening niet naar de juiste plek op het display te wijzen als u wilt dubbelklikken, maar het blijft vreemd om de muisaanwijzer te zien klikken terwijl u de afstandsbediening een compleet andere kant op richt.

Gyration's afstandsbediening werkt prima met Windows Media Center, dat veel beter geschikt is voor dit soort invoerapparatuur, maar we zien niet zo heel veel meerwaarde van de bewegingssensors boven de standaard MCE-afstandsbediening. Vooralsnog lijken de bewegingssensors dan ook vooral een gimmick in deze omgevingen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Werkt goed met Windows Media Center
  • Ook geschikt als universele afstandsbediening
  • Lastig te gebruiken in Windows
  • Duur
De bewegingsgestuurde Gyration Media Center Remote werkt prima binnen Windows Media Center, maar biedt niet zo heel veel meerwaarde boven de normale afstandsbediening die u hiervoor zou gebruiken. In Windows zijn er meer mogelijkheden, maar is het gebruik lastig. Vooralsnog blijft de Gyration Media Center Remote dus een duur nicheproduct.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Invoer

Tags: