}
abonneren

Logitech Wireless Solar Keyboard K760

Een MacBook in huis of misschien een iMac? Dan heeft Logitech een slim toetsenbord: het Wireless Solar Keyboard K760. Bij dit draadloze toetsenbord raken de batterijen nooit meer leeg.
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • uitstekende aanslag
  • geen batterijen meer nodig
  • koppelen met drie bluetooth-apparaten
  • Minpunten
  • aangepaste Apple-indeling

De K760 is ontworpen voor gebruikers van een Mac en geschikt om tegelijk, draadloos gebruikt te worden met verschillende apparaten, want via een speciale toetsaanslag kun je schakelen tussen maximaal drie aangesloten bluetooth-apparaten. Dat mag natuurlijk ook een computer met Windows zijn, alleen zijn de opschriften op de toetsen geoptimaliseerd voor Apple-producten.

Het ontwerp van het toetsenbord lijkt op de toetsenborden van Apple. Net als het origineel gemaakt van aluminium, maar de brede rand voor de zonnecollector verraadt dat dit wat anders is dan het bekende voorbeeld. De zonnecollector is zeer gevoelig en werkt ook prima bij kunstlicht. De ingebouwde accu zou voldoende moeten zijn om zelfs drie maanden in het donker te werken. Batterijen verwisselen is dus nooit meer nodig.

Niet alleen zien we een verschil, we voelen het ook. Wanneer we met de vingers de toetsen beroeren, voelen we dat de aanslag van het Logitech Wireless Solar Keyboard K760 uitstekend is, dieper en prettiger dan de toetsenborden van Apple.
Het schakelen tussen de maximaal drie via bluetooth aangesloten apparaten is eenvoudig, dat gaat via de F1, F2 en F3-toets. Op het eerste oog is het een logische keuze. Maar helaas heeft het er wel voor gezorgd dat de indeling van de functietoetsen bij dit toetsenbord anders is dan bij de standaardtoetsenborden van Apple. Dat is voor wie die indeling gewend is op zijn minst vervelend te noemen. Denk je de helderheid van het scherm aan te passen, blijk je naar je iPad te schakelen. Wellicht was het beter geweest als Logitech gewoon een schakelaar had aangebracht om te schakelen tussen de aangesloten apparaten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Invoer

Tags: muizen, toetsenborden

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Senior Automation Consultant - PQR