abonneren

Logitech Wireless Solar Keyboard K750

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Logitech heeft een draadloos toetsenbord gemaakt dat uitgerust is met zonnecellen: de Wireless Solar Keyboard K750. Hierdoor zijn losse batterijen overbodig.

None

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Minpunten

De zonnecellen zijn verwerkt in twee strips aan de bovenkant van het keyboard en geoptimaliseerd om energie uit kunstmatig licht te gebruiken. Een kleine accu in het toetsenbord slaat tevens energie op, zodat de K750 ook zijn werk in het donker kan blijven doen. Volgens Logitech kan de K750 op een volle accu vier maanden meegaan (uitgaande van acht actieve uren per dag).

Het keyboard is zeven millimeter dun en zeer strak ontworpen. De toetsen zijn van het zogenaamde cushion-design. Dit houdt in dat elke toets een soort kussen is, gevormd naar de vinger. Meegeleverd is een 2,4 GHz mini-receiver die optioneel in een grotere usb-adapter (ook meegeleverd) geplaatst kan worden. Het keyboard is pc-georiënteerd, compleet met Windows-toetsen, maar werkt ook op de Mac. De installatie is zeer eenvoudig. Er hoeven geen drivers geïnstalleerd te worden.

Leuk is de Logitech Solar App. Deze kan gratis van de Logitech website gedownload worden en wordt automatisch opgeroepen als de check light-knop ingedrukt wordt. De app laat zien hoeveel licht het keyboard krijgt, plus hoeveel energie er nog in de accu zit. Hoewel deze waardes eerder richtlijnen zijn, geven ze een goed beeld van de status van de energieniveaus.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • nooit meer batterijen nodig
  • driverloze installatie
  • mooi design
  • fragiele uitklappootjes
Het toetsenbord voelt stevig aan, maar de pootjes aan de onderkant waarmee het toetsenbord schuiner gezet kan worden, zijn fragiel. Ook is het jammer dat het toetsenbord niet met lichtjes communiceert of de Caps Lock of Num Lock aanstaat. Maar in het kader van energiebesparing zal door Logitech hier bewust voor gekozen zijn. De Wireless Solar Keyboard K750 is vernieuwend en een aanrader voor wie draadloos wilt typen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Invoer

Tags: