abonneren

Logitech Wireless Rechargeable Touchpad T650

Deze touchpad van Logitech heeft zijn scherpe kantjes, maar kan Windows 8 wel degelijk bruikbaarder maken op pc’s en laptops zonder touchscreen.

Windows 8 werkt heerlijk op apparaten met een aanraakscherm, maar de meeste mensen hebben nog een ‘ouderwetse’ laptop of pc. Aanraakgevoelige accessoires zijn dan ook een gat in de markt. Deze Logitech T650-touchpad ondersteunt 13 verschillende ‘gestures’, gebaren waarmee je tussen apps schakelt, de opties opent of snel naar het bureaublad gaat. Eigenlijk is de T650 een kopie van Apple’s Magic Trackpad, zij het iets kleiner en platliggend. De kwaliteit is in orde, al zijn de randjes wat aan de scherpe kant.

Uiteraard heeft Logitech de T650 uitgerust met zijn Unifying-receiver. Deze werkt op elk van onze vijf testapparaten probleemloos. Qua gestures heeft Logitech vooral de gebaren gekopieerd die je op een tablet zou gebruiken. Veeg je van de rechterrand naar binnen, dan verschijnt de Charms-balk. Veeg je vanaf links dan schakel je tussen apps en als je van de bovenrand omlaag veegt, komen de opties van een app in beeld. Met twee vingers tegelijk kan je horizontaal door de Windows-startrij scrollen. Zeer prettig zijn de drievingergebaren: naar boven voor de Modern UI-interface, naar beneden voor de traditionele desktop. Net als bij de Magic Trackpad doen beide onderhoeken van de T650 dienst als muisknoppen, waarbij je duidelijk voelt en hoort wanneer je met links of met rechts klikt.

Er zijn ook kritiekpunten. Zo kun je apps niet snel sluiten en je kunt niet snel terug naar het startscherm. Ook zetten we vraagtekens bij de geïntegreerde accu, die bij ons na een week leeg is. Je kunt ’m weer opladen via micro-usb, maar het staat in schril contrast met de maandenlange accuduur van Logitechs eigen draadloze muizen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Invoer

Tags: Touchpad

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord