}
abonneren

Logitech Solar Keyboard Folio

De Logitech Solar Keyboard Folio is een toetsenbord voor de iPad dat door (zon)licht opgeladen wordt.
De Logitech Solar Keyboard Folio is handig en ecologisch verantwoord voor wie echt serieus wil werken met de iPad, maar wij vinden hem wel fors geprijsd.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • opladen door (zon)licht
  • toetsenbord, mediastand en beschermhoes in 1
  • Minpunten
  • Ipad verwijderen lastig
  • verbruik bluetoothverbinding

Eenmaal helemaal opgeladen, zou je twee jaar zonder zorgen naar hartenlust moeten kunnen tikken met de Logitech Solar Keyboard Folio. Dit hadden we graag getest, maar helaas zijn onze deadlines niet zo ruim dat we een tweejarige duurtest kunnen uitvoeren. Na een aantal dagen regelmatig stukjes tikken geeft het toetsenbord in elk geval nog geen enkele aanwijzing dat het batterijniveau daalt. Aangezien het Nederlandse weer nu niet heel erg goed bekend staat om zijn zonnige dagen, is het goed om te weten dat het toetsenbord zichzelf ook oplaadt met ander licht dan zonlicht; denk aan het binnenlicht van je lampen in huis.

Handig is dat de Folio ook dienst kan doen als beschermhoes. Als toetsenbord kun je hem in twee standen zetten: een typestand en een multimediastand. Bij die laatste bedien je vooral zaken als afspelen/pauzeren, volgende en volume omhoog dan wel omlaag. Het tikken gaat erg prettig, stukken beter dan op het virtuele toetsenbord van de iPad zelf. Een voorwaarde is wel dat je een stabiele ondergrond gebruikt. Op schoot vinden wij niet prettig werken.

Het is wel even peuteren om de tablet weer uit de Solar Keyboard Folio te halen. Waar erin schuiven een makkie is, blijkt de rand die de iPad op zijn plaats houdt “op de terugweg” nogal stug. Omdat het toetsenbord via bluetooth verbinding maakt met de iPad, gaat de accu van de iPad zelf wat sneller leeg.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Invoer

Tags: keyboards

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Java Developer - CGI