Logitech Performance MX

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Benchmarkscores
De Performance MX is (al een tijdje) het vlaggenschip van Logitech. Wij zijn - nu we een échte benchmark kunnen doen - benieuwd hoe hard de Logitech op onze loopband kan rennen!
Logitech heeft een uitstekende muis in handen met de Performance MX. Hoewel 3200 dpi vandaag de dag wat achterhaald is, presteert de Performance MX gewoon erg goed. We zijn erg benieuwd waar Logitech dit icoon mee gaat opvolgen.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Erg goede sensor
  • Ligt heerlijk in de hand
  • Draadloos
  • Minpunten
  • 3200 dpi is wat achterhaald

Opvallend blijft dat het ontwerp van Logitech nog steeds erg goed is. De muis ligt bijzonder lekker in de hand dankzij de goede, ergonomische vormgeving. De inkeping voor de duim is precies goed en de bolvorm zorgt voor veel steun tijdens het werken met de Performance MX. Prima werk van Logitech dus.

Logitech heeft voor de Performance MX een 3200 dpi-sensor gebruikt. Wel van het darkfield-type dat nagenoeg overal op werkt. Nu is 3200 dpi in principe wel genoeg voor de gamer, maar eerlijk is eerlijk: de meeste zijn nu twee keer zo precies / snel dankzij een 6400 dpi-sensor. We zijn benieuwd wanneer Logitech het vlaggenschip gaat vervangen door een model met een snellere sensor.

Veel voor de duim

De MX heeft aardig wat knoppen. Vier voor de duim. Dat vinden we wat veel. En de onderste knop zit gewoon op een rotplek. Het frictieloze schrollwiel vinden we wel erg prettig. Die mag wat ons betreft wel blijven!

De drivers die Logitech meelevert zijn heerlijk uitgebreid. Er is van alles instelbaar. Van dpi-instellingen tot versnellingsinstellingen. Wij stellen alles goed in voordat we gaan benchmarken.

Verrassend

De Logitech presteert uitstekend, gezien het feit dat dit helemaal geen gamingmuis is. Het is een luxe office-muis. Wat ons betreft kan je er ook prima mee gamen. Tot en met de vierde snelheid: 2,2 m/s, blijft de Performance MX gewoon 3200 dpi leveren. Wij weten nu waar die 80 euro vandaan komt: onder de kap zit uitstekende hardware waar sommige gaming-muizen nog een puntje aan kunnen zuigen!

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Review, Invoer

Tags: