abonneren

Laptop Pen

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Gecharmeerde van de handschriftherkenning in Windows Vista? Maakt u graag aantekeningen of tekent u graag op uw pc? Voor wie een tablet pc te duur vindt is er nu een alternatief. Met de Navisis Laptop Pen tovert u een scherm van notebook of pc om tot tabletscherm.

Het installeren gaat relatief eenvoudig. Voor een notebookscherm tot 15,4 inch is er een zelfklevend folie, dat op het scherm moet worden geplakt om het te beschermen tegen de punt van de pen.

Installatie

Met een knijper wordt het detectieapparaat aan de zijkant van het scherm geklemd en met een mooi oprolbaar usb-kabeltje aan de pc aangesloten. De uitvoering die wij testen heeft een pen met drie knoopcellen. Er is er ook een met een pen met een AAA batterijtje.
Bij Windows Vista is de ondersteuning van de tablet pen standaard aanwezig en wordt de Laptop Pen onmiddellijk herkent en is deze te gebruiken. Het kalibreren is een nauwkeurig werkje, waarna de cursor de bewegingen van de pen boven het scherm keurig volgt. Zo zijn alle tabletfuncties in Windows Vista voor gebruik beschikbaar.

Handschriftfunctionaliteit

Vista en Office 2007 bieden veel functionaliteit voor handgeschreven teksten en tekeningen, handschriftherkenning en eenvoudig navigeren of browsen met de pen in plaats van een muis. Er zijn zogenaamde pen flicks, dit zijn snelle penbewegingen die aan instelbare standaardhandelingen zijn gekoppeld. Zo is het mogelijk handgeschreven opmerkingen aan teksten toe te voegen of teksten met een markeerstift te bewerken. Ook chatten via Live-messenger met handgeschreven teksten behoren tot de mogelijkheden.

Gebruik

Het gebruik van de pen vereist wel enige gewenning. Het werkt op zich goed maar toch is reageert de pen niet zo snel als dat we gewend zijn bij andere uitvoeringen van tablet-pen-apparaten. Ook is de cursor niet altijd stabiel een heeft kennelijke nog wel wat eens last van storingen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • relatief goedkope oplossing
  • storingsgevoelig
  • batterijen in pen
Een goedkoop alternatief voor tablet-pc-functionaliteit. Het is niet ideaal en heef zijn beperkingen, maar het werkt wel en is stukken goedkoper dan de meerprijs die moet worden betaald voor een echte tablet-pc.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Invoer

Tags:

Laatste reactie