abonneren

Lachesis

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Bovenaan in het muizensegment vinden we de Razer Lachesis. Met €85 euro is het een behoorlijk prijzig muisje met 'staart'. Daarvoor krijgt u wel een nauwkeurigheid (of snelheid) van 4000 dpi. En hoewel deze snelheid behoorlijke overdreven is voor normaal Windows-gebruik, kan het van pas komen bij snelle first Person Shooters.

Als we de Lachesis in gebruik nemen, vinden we deze iets te plat. Zeker als we ons de sublieme pasvorm van de Razer Mamba herinneren. Wellicht is de Lachesis ideaal voor gebruikers met wat kleinere handen, of voor gebruikers die hun hand liever niet óp de muis leggen. De knopjes van deze high-end muis zijn goed geplaatst en klikken heerlijk. Onze vingers vallen mooi in de licht gekromde ‘vleugels' en de duim valt prima op de twee zijknoppen. Tevens voelen ze zeer responsief en degelijk, waardoor we elke klik bewust voelen. Ook heeft Razer gebruik gemaakt van de antitransparantie bovenlaag, waardoor zweethanden tot de geschiedenis behoren.

Een opvallend punt van deze muis, zijn de negen programmeerbare toetsen. Nu kunnen we ons indenken dat sommige games deze hoeveelheid toelaten, maar over de bruikbaarheid twijfelen we. Zeker gezien het feit dat Razer twee van de toetsen aan de pinkkant heeft geplaatst; de muis is namelijk zowel rechts- als linkshandig te gebruiken. Wij kunnen ons niet voorstellen dat een gebruiker een handigheid gaat ontwikkelen in het klikken met de pink of ringvinger. Onze conclusie: er zijn zeven bruikbare toetsen op de Lachesis. En dat lijkt ons ruim voldoende.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Prettige knoppen
  • Zeer nauwkeurig
  • Anti transparant
  • Links én rechtshandig
  • Iets te plat
De Lachesis is een goede muis. Hij is degelijk, links- en rechtshandig te gebruiken en werkt heerlijk nauwkeurig. Voor onze smaak is hij iets te plat, maar dat is en blijft een kwestie van smaak.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Invoer

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord