}
abonneren

Kone

Het Duitse Roccat is een relatief onbekend merk in Nederland. Dat is zonde, want ze maken prachtige muizen met enkele interessante technische innovaties.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

Zo heeft dit model, de Kone, een speciale tracking control unit die de ondergrond scant en daar de laserintensiteit op aanpast, zodat de cmos (3200 dpi) de juiste hoeveelheid licht krijgt. Een vernuftig systeem dat wellicht niet prominent aanwezig is, maar wel voelbaar werkt: de Roccat gedraagt zich voorbeeldig op nagenoeg alle ondergronden. Dit foefje komt overigens wel met een prijs; de Roccat Kone is niet goedkoop. €75 om precies te zijn.

De ligging in de hand lijkt op die van de Razer Deathadder. De muis is redelijk bol, waardoor hij de gehele hand goed ondersteunt. De plaatsing van de knoppen is even wennen en net iets minder handig dan bij Razer. Zo zijn de twee zijknoppen hoger geplaatst dan we prettig vinden. En het knopje dat Roccat voor het scrollwieltje heeft geplaatst, is echt te ver voor normaal gebruik.

De software die Roccat bij de Kone levert, is bijzonder uitgebreid. Alles is instelbaar: dpi, ledverlichting (zelfs een regenboogstand!), knopacties, en uiteraard laat de software het toe speciale profielen voor games aan te maken. Wat Roccat tevens toelaat, is de muis te verzwaren met 5, 10, 15 en 20 gram. Handig voor wie de muis te licht vindt, of bij bepaalde games meer controle of juist snelheid wenst.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Tracking Control Unit werkt
  • Ligt prettig in de hand
  • Uitgebreid
  • Plaatsing sommige knoppen
De Roccat Kone is een interessante, complete muis voor de fervente gamer. Hij biedt alles wat nodig is voor een complete, prettige muiservaring. Dit komt natuurlijk wel met een prijs: €75 is niet goedkoop.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Invoer

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI