abonneren

Intuos4 M

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Pen tablets zijn al heel lang een oplossing voor het bewerken van foto’s, het produceren van digitale kunst en soms ook een alternatief voor een muis.
De tabletten zijn daarom mateloos populair onder een grote schare fanatieke aanhangers, waaronder hobbyisten en professionele creatievelingen.Met al weer de vierde generatie heeft Wacom de popuaire Intuos serie vernieuwd met een groot aantal verbeteringen.

Meest opvallende verbeteringen zitten in de compleet nieuwe pen. Zo is de drukgevoeligheid verdubbeld naar 2048 niveaus, waardoor de nauwkeurigheid voor het bewerken van de fijne nuances stukken verbeterd is. Daarnaast is er een viertal verschillende pentips die waarmee het gevoel bij het gebruik van de pen naar wens kan worden aangepast. Deze tips worden opgeslagen in de handige houder voor de pen en zijn gemakkelijk te verwisselen.

Vier uitvoeringen

Ook de tablet zelf is verbeterd met een fraaie vormgeving en in vier maten verkrijgbaar. Wij testen de Medium versie met een werkoppervlak van ongeveer een A5 formaat. De Intuos 4 tablets hebben nu een 16:10 verhouding. De driver schaalt overigens naadloos naar de toegepaste monitor beeldverhouding. De tablet beschikt over een achttal knoppen en een touchring met knop. Deze knoppen zijn naar wens configureerbaar voor de verschillende toepassingen. Bij een Multi-monitor toepasing switcht hij bijvoorbeeld heel snel van de ene monitor op de andere, ook als de beeldverhoudingen daarvan verschillend zijn.

Menu

Ook bevat de sofware een handig menu waarop snel met een penklik van toepassing gewijzigd kan worden. Handig is ook dat de tablet zowel rechts als linkshandig gebruikt kan worden, eenvoudig door hem om te draaien en de usb-stekker in de andere kant te steken.

Snelheid

Snelheid en gevoeligheid van de pen zijn fenomenaal. Zowel de tablet, met handige functieknoppen als de super gevoelige pen maken het gebruik van deze Intuos onweerstaanbaar.

PluspuntenConclusie
  • gevoeligheid
  • vormgeving
  • functietoetsen
Deze nieuwe Intuos is een absolute aanrader voor iedere creatieve beeldschermwerker.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Invoer

Tags:

Laatste reactie