abonneren

Illuminati

Toetsenborden zijn doorgaans doodsaaie ‘planken’ op het bureau. Helaas zijn ze wel noodzakelijk, mits u over een touchscreen beschikt. OCZ is van mening dat een toetsenbord best mooi mag ogen. En dat doet het Amerikaanse merk door de Illuminati met blauwe leds ‘Ambilight’ toe te voegen en de toetsen van een blauwe backlight te voorzien.

Onze eerste indruk van de Illuminati is redelijk positief. Het toetsenbord ziet er netjes uit en de blauwe backlight is sfeervol. Gelukkig is de intensiteit instelbaar, zodat het niet te dominant is in matig verlichte ruimtes. Ook heeft OCZ eraan gedacht multimedia-toetsen en Windows-sneltoetsen toe te voegen. Als je daar eenmaal aan gewend bent, is het lastig werken zonder deze handige knopjes.

Matig comfort


Waar het natuurlijk om gaat, is hoe het toetsenbord tikt. En daar valt de Illuminati een beetje tegen. Het OCZ-bord heeft veel weg van een laptop-toetsenbord. De feedback van de toetsen valt een beetje tegen en heel soms hangen ze wat als we een beetje op de rand drukken. Nu went het wel en na een tijdje kunnen we er vrij vlot op tikken, maar we hebben zonder twijfel prettigere toetsenborden gebruikt en getest. Jammer!

Stevige plank


Waar we zeer over te spreken zijn, is de stevigheid van dit product. Hoewel de Illuminati dun is, kunnen we hem niet torderen. Hij kraakt niet eens! Dat geeft duidelijk aan dat OCZ voor kwaliteitsproducten heeft gekozen. En dat is prijzenswaardig.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Stevig
  • Goede layout
  • Mooie led-backlight
  • Tikt niet lekker
OCZ heeft een goede poging gewaagd een modieus toetsenbord te ontwikkelen. We vinden de led-backlights erg mooi en de stevigheid en layout van deze Illuminati is perfect. Helaas tikt het toetsenbord niet prettig. En aangezien het daar toch echt om draait, hopen we dat OCZ daar iets aan gaat doen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Invoer

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord