abonneren

Illuminated Keyboard

Logitech heeft wat ons betreft het spannendste toetsenbord in het assortiment – we rekenen voor het gemak de onbetaalbare Optimus Maximus van Art Lebedev even niet mee.

Logitech zit al geruime tijd op het goede spoor met de chique DiNovo-toetsenborden, maar de goedkopere Illuminated Keyboard geniet onze voorkeur.
Het toetsenbord is uiterst plat: Logitech claimt een dikte van 9,3 mm. Daarnaast is er duidelijk van hoogwaardige materialen gebruikgemaakt, waardoor het Illuminated Keyboard luxe uitstraalt. Zo zijn de inscripties op de toetsen geen opgeplakte stickers, maar met laser uitgesneden en ze slijten dus na verloop van tijd niet. Logitech heeft het toetsenbord van verlichting voorzien. Deze verlichting licht de toetsinscripties op en is in vier verschillende niveau’s in te stellen of geheel uit te zetten. Wie veel in het (schemer)donker werkt, heeft hier baat bij.
Omdat de toetsen zelf behoorlijk plat zijn, doet het Illuminated Keyboard ons sterk aan een laptoptoetsenbord denken. De afstand tussen de toetsen is groter dan we intuïtief verwachten, zodat we een korte gewenning nodig hebben om foutloos te typen. De aanslag zelf is uitstekend en het toetsenbord maakt weinig lawaai. Jammer dat Logitech aan de lay-out gesleuteld heeft: de insert-toets is uit zijn kleine eilandje gesloopt en naast printscreen en pause/break geplaatst; de Delete-toets is hierdoor dubbel zo groot. De achterliggende gedachte ontgaat ons compleet en wat ons betreft is dit de enige smet op een verder perfect uitgevoerd toetsenbord.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • plat, stijlvol toetsenbord
  • instelbare achtergrondverlichting
  • veel extra functietoetsen
  • vreemde plaatsing Insert-toets
Als we het enkele schoonheidsfoutje (de rare plaatsing van de insert-toets) negeren, is de Illuminated Keyboard in één woord: fantastisch.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Invoer

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord