abonneren

G19

De G19 is een flinke update aan Logitechs bestaande reeks premium-toetsenborden. Deze reeks wordt traditiegetrouw gemikt op gamers, met mogelijkheden als macrotoetsen, mediatoetsen, een ingebouwd scherm en usb-poorten in de achterzijde.

Waren de vorige modellen nog uitgerust met een monochroom scherm voor de weergave van tekst, de G19 maakt inmiddels gebruik van een 320 x 240-scherm dat kleurenbeelden kan weergeven. Dit maakt het scherm veel nuttiger in het gebruik, omdat er foto's en video's op weergegeven kunnen worden. Het toetsenbord gebruikt de op het systeem aanwezige codecs, dus elk bestand dat in Windows Media Player afgespeeld kan worden, kan ook op het toetsenbord bekeken worden. Logitech heeft een speciale applicatie in de LCD Manager geïntegreerd die YouTube-video's direct vanaf het internet afspeelt. Ook Vista's Sideshow wordt ondersteund. Het scherm kan helaas niet alleen via de usb-poort gevoed worden, dus de G19 wordt geleverd met een losse voeding. Dit maakt wel meteen een gevoede usb-hub van de twee aanwezige usb-poorten, zodat u er apparaten mee kunt opladen. Dat was met de G15 en G11 niet mogelijk.

Macro's zijn in realtime op te nemen door de toetsencombinaties toe te wijzen aan één van de G-toetsen aan de linkerzijde van het toetsenbord. Er kunnen drie groepen van elk twaalf macro's worden opgeslagen. Profielen kunnen met de meegeleverde software worden ingesteld en aangepast en elke game kan zijn eigen profiel krijgen. Hoewel deze features vooral interessant zijn voor gamers, moet gezegd worden dat het toetsenbord ook erg prettig typt. De grote toetsen geven een uitstekende feedback.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • ingebouwd kleurenscherm
  • macro-opname
  • mediatoetsen
  • Vista Sideshow-compatibel
  • macrotoetsen aan linkerzijde
  • heeft voeding nodig
Hoewel we de G19 een fantastisch toetsenbord vinden, vinden we het lastig om een toetsenbord aan te raden dat € 180 kost. Alle toegevoegde functionaliteit ten spijt zijn deze features zelfs voor gamers niet essentieel. Voor hetzelfde geldt koopt u een ouder G-model én een monitor.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Invoer

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord