abonneren

Fightmouse Advanced

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Revoltec heeft inmiddels een aardige positie verkregen binnen de gaming-markt. De kasten en casefans ogen en presteren goed, de toetsenborden idem. Nu is het tijd om hun Fightmouse Advanced eens te bekijken; een van de eerste gamingmuizen van deze Duitse accessoirefabrikant.

Aan welke eisen moet een muis voor gamers voldoen? Allereerst moet hij natuurlijk lekker in de hand liggen, daarnaast is de precisie belangrijk en moet hij lekker glijden. Ook zijn programmeerbare knoppen onontbeerlijk, want gamers zijn dol op sneltoetsen: een linker en rechter muisknop is niet voldoende in het heetst van de strijd.

Revoltec heeft zijn best gedaan aan al deze eisen te voldoen. De muis oogt prima door zijn carbon-look en voelt bovendien redelijk stevig aan, al heeft de klep op de bovenzijde wel wat speling en begon ons scrollwieltje te piepen na een periode van intensief gebruik. Hij is niet stukgegaan, maar een piepend scrollwieltje is wel vervelend. Puntje van aandacht dus, want dat hebben we bij de directe concurrent (Logitech) nog niet meegemaakt, al moet je voor een G5 of G9 fors dieper in de buidel tasten; de Fightmouse Advanced van Revoltec kost slechts 40 euro.

Ergonomisch gezien valt er het een en ander op te merken. De muis ligt prettig in de hand, maar de knoppen aan de zijkant liggen wat vreemd. Gebruikers met grote handen kunnen daar moeite mee hebben. De muis glijdt echter heerlijk over het bureau of de muismat dankzij de teflon gecoate sliders en dat komt de ervaring bijzonder ten goede. Ook hebben absoluut geen last gehad van stotteringen op oneffen oppervlaktes: de Fightmouse blijft erg precies.

Laten we eens kijken naar wat de Fightmouse verder nog in huis heeft. Het aantal dpi is direct instelbaar op de muis dankzij de dpi-knop. Erg handig! De gebruiker heeft de keuze uit een bandbreedte van 400 tot 2000 dpi. De stappen zijn regelbaar via de software van Revoltec. Verder is de muis is verzwaarbaar met 10, 15 of 20 gram - wij hebben direct het 20 grams gewichtje erin gelegd wat de ervaring bijzonder ten goede komt! - en zijn de drie knoppen programmeerbaar (twee aan de zijkant en het scroll wieltje).

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Hoge preciesie
  • DPI direct instelbaar op de muis
  • Gunstige prijs
  • Verzwaarbaar
  • Niet echt stevig
Al met al zet Revoltec een prima muis op de markt. Voor 40 euro haal je een muis in huis met bijzonder veel (laser)precisie en programmeerbare knoppen. Echt speciale functies heb je verder niet, maar wil je top notch, dan mag je ook direct fors in de buidel graaien.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Invoer

Tags:

Laatste reactie