abonneren

Ferrari GT Experience

In samenwerking met Ferrari brengt Thrustmaster een nieuw racestuur uit. Dit racestuur draagt trots het Ferrari-label wat race-fans moet verleiden het stuur te kopen. Hoewel een Ferrari logo natuurlijk aanspreekt, vinden wij de kwaliteit veel belangrijker.

Deze is dik in orde. Het stuur zit stevig in elkaar en het is gemakkelijk aan het bureau vast te zetten en te installeren. Het stuur kalibreert zichzelf automatisch wanneer hij aangesloten wordt dus daar heb je weinig omkijken naar. Mocht het nodig zijn, dan kun je met een downloadbare kalibratie-tool het stuur alsnog handmatig kalibreren. Ook beschikt dit stuur over uitstekende forcefeedback-functies en is de gevoeligheid van het stuur prima. Deze gevoeligheid is zelfs nóg hoger in te stellen. Handig is dat het stuur te gebruiken is voor drie apparaten, namelijk de PC, de Playstation 2 en de Playstation 3. Wel jammer is dat het stuur geen PS2 games op een PS3 kan aansturen. Bij sommige pc-games vereist het gebruik van een racestuur eerst de nodige configureer-ellende. Dit probleem ligt vooral bij de games en is niet aan het stuur te wijten. Des te handiger is het dus dat het stuur volledig programmeerbaar is. Zo kunnen alle knoppen van het stuur onderling gewisseld worden of aan de voetpedalen gekoppeld worden. Dit zorgt voor een hoop gebruiksgemak.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • gemakkelijk te installeren
  • robuust
  • force feedback zonder adapter
  • gunstig geprijsd
  • ondersteunt geen PS2 games op de PS3
Het mooiste van de Ferrari GT Experience is zijn prijs. Voor de kwaliteit en mogelijkheden die dit stuur levert is €59,99 geen geld. Een aanrader voor elke stuurloze racefanaat!

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Invoer

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie