abonneren

Explorer Mouse

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Iedereen die wel eens een computermuis heeft gebruikt, heeft wel eens een moment gehad dat de muiscursor de muisbeweging niet volgde. Een vuile muisbal, een slechte ondergrond -- de oorzaken zijn legio.

Moderne optische muizen gebruiken een straal licht of een onzichtbare laser om bewegingen te detecteren. Nu muismatten uit de mode geraakt zijn, gebruiken de meeste mensen hun muis op het bureau of de tafel. Helaas zorgen houtnerf en onregelmatigheden in het oppervlak er voor dat licht niet teruggekaatst wordt naar de sensor van de muis, waardoor de muiscursur zich raar kan gaan gedragen. Puur om deze reden zijn er nog steeds balmuizen te vinden, alhoewel deze vanwege de stofophopingen bij de muisbal zeker niet populair zijn. Microsoft denkt nu een techniek te hebben waarmee de balmuis definitief de prullenbak in kan.

Microsoft noemt zijn technologie 'BlueTrack'. Hier wordt een grotere laserbundel gebruikt dan bij de huidige muizen en ook de optiek is verbeterd. Hierdoor zijn BlueTrack-muizen veel minder gevoelig voor oneffenheden in het oppervlak dan gebruikelijk.

Uiteraard nemen we de proef op de som en proberen we de Explorer Mouse uit op een groot aantal materialen. Een leren jas? Geen probleem. Een bodywarmer? Geen probleem. Tapijt? Geen probleem. We proberen de muis zelfs uit op het hoofd van een collega en een stuk piepschuim, maar de muis laat zich niet kennen en is even nauwkeurig als op ons bureau. De enige oppervlakken waar de muis geen kik geeft zijn reflecterende oppervlakken, zoals glas en spiegels.

De muis ligt comfortabel in de hand, is draadloos en het laadstation is klein en praktisch. De knoppen kunnen geheel naar wens ingesteld worden met de meegeleverde software, die eenvoudig te installeren en gebruiken is.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Werkt op vrijwel alle oppervlakken
  • Duur
Heeft u zo nu en dan last van een nukkige muiscursor, vanwege de ondergrond waar u op muist? Dan is de Microsoft Explorer Mouse zijn geld meer dan waard. Mocht u echter nooit problemen ondervonden hebben, dan zijn er goedkopere muizen die hun werk net zo goed doen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Invoer

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord