abonneren

DX1

Met de Ergodex DX1 maakt u in een mum van tijd uw eigen toetsenbord.

De Amerikaanse fabrikant Ergodex richt zich op het efficiënter bedienen van computers, en de DX1, hun eerste en enige product, is daarvan alvast een leuk voorbeeld. In de doos vinden we een tablet, 25 losse toetsen, software en een stickervel. De losse toetsen kunt u in elk willekeurig patroon op het tablet plakken. Zo bouwt u uw eigen toetsenbord op. Op de stickertjes staan letters, cijfers en symbolen voor het merken van de toetsen. Met de meegeleverde software is het mogelijk om vrijwel elke toetsencombinatie op het gewone toetsenbord toe te wijzen aan een knop. Zo kunt u met een druk op de knop bijvoorbeeld programma's en websites starten. Per programma kunt u een profiel aanmaken en er zijn voor sommige programma's, zoals Word, Excel, Internet Explorer, Photoshop en Firefox al voorgeprogrammeerde macro's. Zo is er voor Word een aantal voorgeprogrammeerde toetsen voor onder andere het opslaan en openen van bestanden, maar ook voor het vet of cursief maken van tekst. Erg handig is de optie om 'on the fly' macro's te maken of aan te passen. Aan de zijkant van het tablet zit een Record-knopje. Drukt u dat in, dan kunt u op het gewone toetsenbord elke willekeurige toetsencombinatie intypen en aan een toets op het tablet toewijzen. Ook voor games is het tablet zeer geschikt, bijvoorbeeld als vervanging voor de aloude wasd-toetsen (besturingstoetsen) in first person shooters. En u kunt natuurlijk onder een aantal knoppen wat gamers-'slang' plaatsen (lol, get our flag back), zodat u niet in het heetst van de strijd het gewone toetsenbord hoeft op te zoeken om te typen. Tot slot is het uitprinten van skins/lay-outs mogelijk, die u onder de doorzichtige toplaag van het tablet kunt leggen. Hierop kunt u functies van toetsen zetten. Of u zet er een plaatje op. De set is uit te breiden met een los verkrijgbare toetsenset van 25 toetsen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Gebruiksvriendelijk.
  • Volledig configureerbaar.
  • Duur.
Al met al een zeer handig apparaat met veel mogelijkheden. Bedenk echter wel dat 190 euro geen misselijke prijs is en vraagt u zich ook voor aanschaf af of er echt zoveel verschil is met gewone sneltoetsen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Invoer

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord