abonneren

diNovo Mini

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
De DiNovo Mini van Logitech maakt deel uit van een groeiend aantal compacte toetsenbordjes die als vervanging dienen voor de afstandsbediening van Media Center pc's. Oh-- de DiNovo Mini is ook meteen compatibel met de PlayStation 3.

Het toetsenbordje-op-palmformaat maakt verbinding via bluetooth. Uiteraard wordt er een speciale bluetooth-ontvanger meegeleverd in de doos. Deze ontvanger is al meteen gekoppeld aan het toetsenbord, waardoor u de vermoeiende scan-en-koppel-procedure van bluetooth kunt overslaan. Wanneer u via de SetPoint-software de gevoeligheid van het ronde clickpad heeft ingesteld en de sneltoetsen heeft aangepast aan uw smaak, is het toetsenbord gereed voor gebruik.

Het toetsenbord biedt een volledige qwerty-layout en speciale mediatoetsen voor het volume, play/pause, het skippen van nummers en nog veel meer. Schakelen we de Media Mode in (door middel van een eenvoudige schakelaar boven het toetsenbord) dan worden deze toetsen meer verlicht dan de overige toetsen, zodat ze ine en verduisterde kamer makkelijk te raadplegen zijn. Handig wanneer u films kijkt in Windows Media Center, dus. In de normale modus zijn alle toetsen voorzien van achtergrondverlichting met een oranje gloed, voldoende om in het donker fatsoenlijk te kunnen typen.

Helaas lopen we wel tegen een aantal problemen aan, waardoor het toetsenbord in de praktijk niet de ultieme oplossing is die het pretendeert te zijn. Zo is het touchpad te klein om er comfortabel mee te werken en moet er flink op gedrukt worden om enkel- of dubbelkliks uit te voeren. Ook zijn de toetsen te klein en zitten ze te dicht op elkaar om er comfortabel langere teksten mee te typen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Stijlvol design
  • Eenvoudig te installeren en configureren
  • Media Mode-functie
  • Toetsen zijn te klein om snel te kunnen typen
  • Clickpad is te klein
De DiNovo Mini ziet er enorm stijlvol uit en zit stevig in elkaar. Helaas werkt het apparaat in de praktijk minder goed dan we gehoopt hadden. Hoewel de DiNovo Mini een stuk handiger werkt dan de standaard afstandsbediening van Media Center, verwachten we niet dat het apparaat een volledig toetsenbord zal vervangen als het om tekstinvoer gaat.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Invoer

Tags:

Laatste reactie