abonneren

Digimemo A502

Maakt u ook nog steeds aantekeningen met pen en papier? Kunt u uw aantekeningen later niet meer terugvinden? Geen zin om een laptop of tablet-pc mee te slepen? Dan is de Digmemo mischien iets voor u. Het eenvoudige poormans alternatief voor de tablet pc?

Schrijfblok

De Digimemo ziet er uit als een schijfblokhouder. Daarop bevind zich een standaard A5-formaat schrijfblok. Naas het papier een paar drukknoppen en een displaytje.
De bijhorende pen heeft een zender en het tablet onder het schrijfblok registreert alles wat u schrijft of tekent. Zo simpel is het. Met de drukknoppen en display selecteert u een volgende pagina. Door de pagina’s op papier te nummeren en deze gelijk te houden met de geregistreerde elektronische pagina’s houdt u altijd het overzicht.
De handgeschreven informatie wordt opgelslagen in 32 MB geheugen dat is uit te breiden met een compactflashkaartje. Met de meegeleverde usb kabel en de meegeleverde software kopieert u alle geschreven informatie eenvoudig naar de pc. Hier kan het worden bewaard, geprint of verder bewerkt. Bij ons testexemplaar wordt een probeerversie van handschriftherkenningssoftware meegeleverd: Myscript Notes.

Handschriftherkenning

Deze handshriftherkenning is beschikbaar in een groot aantal talen waaronder het Nederlands en werkt wonderbaarlijk goed. Wie een beetje oefent kan heel snel voor het programma herkenbaar schrijven en het herstellen van herkenningsfouten is vrij eenvoudig. We kunnen gerust zeggen dat het beter of vergelijkbaar werkt met de handschriftherkenning van de Windows Tablet pc software. Zelfs nu de Windows Vista ook de Nederlandse taal ondersteunt.

Batterijen

De Digimemo wordt van stroom voorzien door 4 AAA batterijen en de pen door een paar knoopcellen. Jammer is dat er in de Digimemo geen goede opbergplek is voor de speciale pen. Twee reserve stiften worden meegeleverd. Bij de Digimemo is optioneel een fraai leren etui verkrijgbaar.

Het geheel Digimemo + handschriftherkenning en etui kost 178 euro.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • eenvoudig
  • licht
  • optionele handschriftherkenning
  • Opbergplek pen
Een handig apparaat voor wie graag orde houdt in zijn papieren aantekeningen en geen behoefte heeft aan een tablet-pc of deze te zwaar of te duur vind.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Invoer

Tags: