Corsair M60 muis

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Benchmarkscores
Enthousiast grade, noemt Corsair de M60-muis. Oftewel: voor de enthousiaste gebruiker. De gamer die precisie wenst, maar niet al te veel wil uitgeven. En dat klopt wel met een prijs van ongeveer 59 euro.
Corsair biedt een prima muis voor rond de 60 euro. Hij houdt onze benchmark tot de derde level vol: genoeg voor een voldoende. Op 2,5 meter per seconde en 3 meter per seconde moet de M60 de handdoek in de ring gooien. Niet iedereen zal daar last van hebben. High-end gamers kunnen beter voor een andere muis gaan.
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Mooi gemaakt
  • Nette prijs
  • Minpunten
  • Sensor kan beter

De vormgeving van de M60 is wat apart. De muis is hoekig, scherp gelijnd en heeft een soort aluminium unibody. Daar overeen is de kunstof afwerking die wat zachter aanvoelt. De Corsair heeft zeven knoppen: de gewone linker en rechter muisknop, de back- en forward-button, twee dpi-knoppen en nog een ‘sniper-button’ die instant de dpi aanpast voor precisie-mikken. Handig in fps-games (first person shooters).

Wij vinden de ergonomie prettig, maar niet op wereldniveau. Logitech, Steelseries en Razer liggen lekkerder in de hand. De vorm biedt voor ons net niet genoeg steun, maar dit is een heel persoonlijke kwestie. Het materiaal en de afwerking is zonder twijfel erg netjes.

Inkakkertje

De prestaties van de Corsair vallen een beetje tegen. De muis begint heel netjes met 6000 dpi: meer dan Corsair belooft! Dat zien we niet heel vaak. Echter, bij de derde snelheid zakt de precisie al een beetje in ten opzichte van stand-1 en snelheid 2 (1,5 m/s) en bij de vierde (2,5 m/s) en vijfde snelheid (3 m/s) houdt de sensor het echt niet meer bij. Bij 3 meter per seconde zien we nog maar 600 dpi.

Wij hebben als regel dat een gaming-muis tot en met de derde stand moet kunnen bijhouden. En dat doet de Corsair. In dat opzicht zullen de meeste gamers niets merken van het verlies in dpi. Een high-end muis is de Corsair technisch echter niet. En dat komt ook tot uiting in de prijs. Al zijn er muizen van dit geld die wel alle snelheden overleven. Bijvoorbeeld de CM Storm Sentinel.

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Review, Invoer

Tags: Corsair