Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Corsair M60 muis

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Benchmarkscores
Enthousiast grade, noemt Corsair de M60-muis. Oftewel: voor de enthousiaste gebruiker. De gamer die precisie wenst, maar niet al te veel wil uitgeven. En dat klopt wel met een prijs van ongeveer 59 euro.
Score
70
  • Pluspunten
  • Mooi gemaakt
  • Nette prijs
  • Minpunten
  • Sensor kan beter

None

Corsair biedt een prima muis voor rond de 60 euro. Hij houdt onze benchmark tot de derde level vol: genoeg voor een voldoende. Op 2,5 meter per seconde en 3 meter per seconde moet de M60 de handdoek in de ring gooien. Niet iedereen zal daar last van hebben. High-end gamers kunnen beter voor een andere muis gaan.

De vormgeving van de M60 is wat apart. De muis is hoekig, scherp gelijnd en heeft een soort aluminium unibody. Daar overeen is de kunstof afwerking die wat zachter aanvoelt. De Corsair heeft zeven knoppen: de gewone linker en rechter muisknop, de back- en forward-button, twee dpi-knoppen en nog een ‘sniper-button’ die instant de dpi aanpast voor precisie-mikken. Handig in fps-games (first person shooters).

Wij vinden de ergonomie prettig, maar niet op wereldniveau. Logitech, Steelseries en Razer liggen lekkerder in de hand. De vorm biedt voor ons net niet genoeg steun, maar dit is een heel persoonlijke kwestie. Het materiaal en de afwerking is zonder twijfel erg netjes.

Inkakkertje

De prestaties van de Corsair vallen een beetje tegen. De muis begint heel netjes met 6000 dpi: meer dan Corsair belooft! Dat zien we niet heel vaak. Echter, bij de derde snelheid zakt de precisie al een beetje in ten opzichte van stand-1 en snelheid 2 (1,5 m/s) en bij de vierde (2,5 m/s) en vijfde snelheid (3 m/s) houdt de sensor het echt niet meer bij. Bij 3 meter per seconde zien we nog maar 600 dpi.

Wij hebben als regel dat een gaming-muis tot en met de derde stand moet kunnen bijhouden. En dat doet de Corsair. In dat opzicht zullen de meeste gamers niets merken van het verlies in dpi. Een high-end muis is de Corsair technisch echter niet. En dat komt ook tot uiting in de prijs. Al zijn er muizen van dit geld die wel alle snelheden overleven. Bijvoorbeeld de CM Storm Sentinel.

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Review, Invoer

Tags: Corsair

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie