}
abonneren

Bluetooth Mobile Keyboard 6000

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Het zoveelste toetsenbord voor een desktop-pc is niet erg spannend, maar een toetsenbord voor een laptop hebben we nog niet vaak gezien. Toch is dit wel de markt waar Microsoft op mikt met zijn Bluetooth Mobile Keyboard 6000.
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Minpunten

De Mobile Keyboard 6000 bestaat uit twee onderdelen: naast het toetsenbord wordt er namelijk ook een los numeriek eiland meegeleverd. Deze sluit u eveneens aan via bluetooth. Het is wel noodzakelijk dat uw computer al over bluetooth beschikt, want Microsoft heeft bij dit product geen bluetoothdongle meegeleverd. Wel treffen we drie AAA-batterijen in de verpakking aan.

Het aansluiten van het toetsenbord verloopt niet helemaal vlekkeloos. Pas bij de vierde poging krijgen we het toetsenbord en numerieke eiland gepaird met onze laptop. De apparaten werken zonder verdere driver onder Windows en Mac OS X.

Het toetsenbord is voorzien van een ergonomische curve zodat uw handen natuurlijker tikken. Helaas is de indeling van het toetsenbord niet echt geweldig: de cursortoetsen zitten in de rechterhoek gepropt en de toets voor de rechtermuisknop heeft het veld moeten ruimen voor de Fn-toets. Deze toets zit normaal gesproken aan de linkerkant van het toetsenbord, maar bij de Bluetooth Mobile Keyboard 6000 zit hij dus rechts. Dat is wennen. De afwijkende lay-out is te wijten aan de compacte vorm van het keyboard, want compact is hij zeker.

Het numerieke eiland, dat ook los verkrijgbaar is, is een handige aanvulling op uw notebook. Wel is het jammer dat er geen ledjes voor de numlock en capslock aanwezig zijn. Hiervoor moet u kijken naar de lampjes op uw notebook, wat weer niet echt handig is als uw notebook in een docking station zit.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • geen driver nodig
  • los numeriek eiland
  • geen led-indicatoren
  • afwijkende lay-out
  • geen bluetoothdongle meegeleverd
Het Bluetooth Mobile Keyboard 6000 toetsenbord tikt prima en de reactiesnelheid is in orde. Toch verwachten we meer van Microsoft; we missen de feedback-ledjes en de lay-out komt niet overeen met die van een standaard toetsenbord.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Invoer

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI